Jacques Diouf, directorul general al FAO (Food and Agriculture Organization), agentia ONU pentru Alimentatie si Agricultura, deplange faptul ca " in fiecare an, sustinerea pentru agricultura a tarilor membre ale OCDE (Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica ) este de 365 miliarde de dolari iar cheltuielile militare sunt de 1. 340 miliarde, relateaza AFP.

Pentru Diouf, "problema insecuritatii alimentare" este "in primul rand o chestiune de mobilizare la cel mai inalt nivel politic pentru a se asigura ca resursele financiare sunt disponibile", dar si "o chestiune de prioritate fata de nevoile umane fundamentale".

Seful FAO a facut aceste declaratii la Vatican, unde a atras atentia ca "este imposibila rezolvarea problemei foametei si saraciei in Africa, fara cresterea productivitatii agricole".

Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica este un forum unic unde guvernele a 30 de democratii conlucreaza pentru a raspunde provocarilor economice, sociale, a celor ce tin de globalizare si de exploatare a oportunitatilor globalizarii.

Tarile in curs de dezvoltare trebuie sa faca investitii in agricultura de ~83 mld. dolari/an in urmatorii 40 de ani pentru a putea asigura hrana populatiei in continua crestere, potrivit unui studiu al FAO(Food and Agriculture Organization).

Jacques Diouf a evidentiat faptul ca Africa este "un pamant al viitorului, care in urmatorii patruzeci de ani va cunoaste o crestere demografica puternica. In anul 2050, populatia va fi doua miliarde de oameni (...) depasind India (1, 6 miliarde) si China (1,4 miliarde)". "Africa este esentiala pentru dezvoltarea economica a planetei", a conchis el.