Doua grupuri de pirati somalezi au atacat, miercuri, o nava militara franceza dupa ce au confundat ambarcatiunea cu o nava comerciala, au raportat autoritatile din Hexagon. Asupra navei militare a fost deschis focul cu mai multe arme automate de tip Kalasnikov. Ambarcatiunea militara i-a urmarit apoi pe atacatori si a reusit sa prinda cinci dintre presupusii pirati.

Autoritatile au anuntat ca nimeni nu a fost ranit dupa ce piratii au deschis focul asupra navei de realimentare de 3.800 de tone "La Somme", ce apartine marinei franceze. Atacul a avut loc la 250 de mile nautice de coasta Somaliei, relateaza FoxNews.

Amiralul Christophe Prazuck a declarat ca "nava militara a fost probabil confundata de catre pirati cu o nava de tip comercial. Dar acestia au realizat prea tarziu ce greseala au facut".

Piratii au atacat cu doua ambarcatiuni de mici dimensiuni. Dupa ce au declansat atacul si au realizat ce confuzie au facut, ambele ambarcatiuni au incercat sa fuga.

Nava militara a urmarit una dintre ele timp de o ora, intr-un final capturandu-i pe toti cei cinci oameni de la bord, relateaza sursa citata.

Franta este un membru cheie al misiunii UE, Operatiunea Atlanta, care are ca scop lupta impotriva piratilor somalezi din Golful Aden.