Zece soldati afgani au fost ucisi si peste o suta de talibani au murit sau au fost raniti in ultimele 24 de ore in luptele din sudul Afganistanului, a anuntat marti Ministerul afgan al Apararii, citat de AFP.

"Zece membri ai armatei afgane au fost ucisi si peste o suta de dusmani au murit sau au fost raniti in ultimele 24 de ore, in sudul si in estul tarii", afirma Ministerul Apararii intr-un comunicat.

Potrivit purtatorului de cuvant al ministerului, generalul Mohammad Zahir Azimi, armata si talibanii s-au confruntat in provincia Helmand, un bastion al talibanilor din sud, si in provincia Nuristan, in estul tarii.

Fortele afgane si internationale au lansat luni o ofensiva in provincia Nuristan, unde opt soldati americani au fost ucisi sambata in luptele violente cu talibanii.

"O operatiune comuna a fortelor afgane si internationale a inceput luni in districtul Kamdesh", confirmase anterior guvernatorul Nuristanului, Jamaluddin Badar.

Sambata dimineata, sute de insurgenti au atacat doua avanposturi ale fortelor afgane si internationale in Nuristan, in imediata apropiere a frontierei pakistaneze.