O intalnire internationala a organizatiei Ku Klux Klan a avut loc recent, in Bulgaria, sustine agentia BGNES, citata de Novinite. In timpul reuniunii, mai multi neo-nazisti au fost vazuti in timp ce dadeau salutul nazist unei persoane imbracate in tinuta membrilor Ku Klux Klan, afirma presa bulgara.

Potrivit informatiilor, reuniunea s-a desfasurat la 12 septembrie, in localitatea sudica Asenovgrad, in cladirea bibliotecii publice. In cadrul unui concert al neo-nazistilor desfasurat in cladire, mai multe persoane, venite se pare din Elvetia si Canada, au vorbit despre suprematia rasei albe si au cerut distrugerea tuturor celorlalte rase.

BGNES sustine ca fosta bibliotecara, Ekaterina Hristeva, i-a dat cheia salii lui Anton Sariev, membru al unei formatii rock din localitate si presedintele unei organizatii non-guvernamentale. Sariev sustine insa ca discutiile despre "o intalnire a Ku Klux Klan in Asenovgrad sunt prostii".

Sariev a afirmat ca spatiul a fost inchiriat de un prieten de-al sau, Liuben Grozev, care a recunoscut ca la concert au participat doar neo-nazisti, unii dintre ei imbracati in tinuta Ku Klux Klan si purtand svastici. El a negat insa ca participantii au strigat lozinci de genul "Omorati-i pe evrei!"

Primarul localitatii, Hristo Grudev, a afirmat ca autoritatile au descoperit imagini din timpul intalnirii pe o pagina a neo-nazistilor elvetieni. Mai multi neo-nazisti, cu svastici pe haine, au dat salutul nazist cu mana intinsa unui persoane imbracata ca un membru al Ku Klux Klan, aflata pe o scena.