Fostul presedinte american Bill Clinton il avertizeaza pe actualul lider de la Casa Alba: conspiratia dreptei (a republicanilor), care l-a atacat in timpul mandatului sau, este acum pe urmele presedintelui Barack Obama. Intrebat de jurnalisti daca "vasta conspiratie a dreptei" este prezenta si astazi in spatiul politic american, fostul presedinte a raspuns fara ezitare: "Puteti paria pe asta", transmite ABC News.

"Nu este atat de puternica pe cat era, pentru ca America s-a schimbat din punct de vedere demografic, dar este la fel de virulenta ca inainte", a declarat Bill Clinton. "Conspiratia dreptei" este termenul folosit de fosta prima doamna Hillary Clinton pentru a descrie tacticile folosite de inamicii politici ai sotului sau, dupa dezvaluirea relatiei cu Monica Lewinski.

"Vreau sa spun ca il pot lovi pe presedintele Obama", a precizat Bill Clinton. Ii pot ataca discursurile, pot lupta pentru pozitia sa, dar, "in mod fundamental, el si echipa sa au o agenda pozitiva pentru America. Agenda lor pare sa il astepte sa cada", ceea ce nu este bine pentru America, a subliniat fostul sef de stat.