Vicepresedintele american Joe Biden a declarat ca nu spera ca planul de stimulare economica, aprobat de Administratia americana in februarie, sa functioneze "atat de bine", relateaza blogul Washington Wire al publicatiei Wall Street Journal. Intr-o declaratie facuta in fata guvernatorilor din SUA, Biden a mai spus ca "daca planul esueaza, sunt un om mort".

"Nici in cele mai optimiste visuri nu mi-am imaginat ca planul va functiona atat de bine", a spus vicepresedintele american, care le-a multumit guvernatorilor pentru ca "ceea ce faceti voi are un impact asupra economiei....sa batem in lemn".

Biden supravegheaza programele de cheltuire ale celor 787 de miliarde de dolari din planul de relansare, care este partea cea mai importanta a efortului de redresare economica pus la cale de Administratia Obama.

Guvernatorii americani vor trebui, luna viitoare, sa prezinte Casei Albe rapoarte care sa arate cate locuri de munca au fost create sau salvate in urma planului de stimulare economica.

Presedintele Barack Obama a promulgat, la jumatatea lunii februarie, planul de salvare a economiei SUA, in valoare de 787 miliarde de dolari. Planul prevede atat scaderi semnificative de taxe, cit si investitii uriase in infrastructura sau in sectoare strategice ale economiei SUA. In momentul semnarii documentului, pesedintele Obama a declarat ca acest plan va ajuta la pastrarea sau crearea a 3,5 milioane de locuri de munca.