Justitia americana a anuntat joi inculparea unui afgan arestat sambata pentru "complot vizand utilizarea de arme de distrugere in masa impotriva persoanelor sau a proprietatilor din Statele Unite", in cadrul unei anchete privind un prezumtiv atentat terorist, relateaza AFP.

Najibullah Zazi, un sofer de autobuz in varsta de 24 de ani, rezident legal in SUA, a fost inculpat de un tribunal federal din New York, a precizat departamentul Justitiei, intr-un comunicat.

El este acuzat ca a "complotat intentionat cu alte persoane pentru a utiliza una sau mai multe arme de distrugere in masa (...) in perioada 1 august 2008 - 21 septembrie 2009", potrivit sursei citate.

Najibullah Zazi a fost arestat sambata in Colorado, fiind acuzat in prima instanta de "acuzatii false intr-o afacere de terorism national si international". Afganul urmeaza sa fie transferat in New York.

Tatal acestuia, Mohammed Zazi, in varsta de 53 de ani, naturalizat american, a fost si el arestat sambata, dar justitia l-a pus ulterior in libertate, in schimbul unei cautiuni.

Un al treilea barbat, imamul afgan Ahmad Wais Afzali, de 37 de ani, fusese si el arestat la New York, in cadrul aceleiasi anchete.