Cantaretul de orgine columbiana Juanes, castigator a 17 premii Latin Grammy, a reusit sa aduca 15 artisti internationali in Havana ce vor concerta intr-un eveniment ce poarta numele "Pace fara frontiere" pe data de 20 septembrie, noteaza CNN.

Prin organizarea acestui eveniment el spera sa detensioneze relatiile dintre Statele Unite si Cuba. Sute de mii de cubanezi sunt asteptati sa se inghesuie in "Piata Revolutiei", duminica, pentru a se delecta prima oara cu un megaconcert.

Exilatii anticomunisti, de origine cubaneza, din Statele Unite au fost iritati de initiativa lui Juanes de a organiza un asemenea eveniment. Cantaretul a declarat ca a primit amenintari cu moartea pe Twitter, iar casa sa din Miami se afla sub supravegherea politei.

Un grup de exilati din Florida, care sunt de parere gestul artistului ar putea insemna ca el sustine intr-un fel sau altul regimul comunist, au organizat o demonstratie anti-Juanes pe strazile orasului in care au spart albume ce apartin cantaretului. Juanes a declarat ca reactia acestora nu il suprinde si nici nu il descurajeaza.

"Stiam de la bun inceput ca asa ceva se poate intampla", a declarat artistul pe site-ul oficial. "Locuiesc in Miami de 7 ani, iar prima data am vizitat acest oras cu mai bine de 10 ani in urma, asa ca stiu situatia din Miami in ceea ce priveste subiectul Cuba, iar hotararea de a concerta in Havana a fost luata in cunostinta de cauza".