Guvernul german a ridicat nivelul de alerta terorista dupa ce organizatia al-Qaida a postat pe internet un material video in care ameninta cu producerea de atentate in aceasta tara, dupa alegerile programate peste o saptamana, in cazul in care germanii nu vor vota pentru partidele care sustin retragerea trupelor din Afganistan, relateaza CNN.

"Alegerile federale ofera o oportunitate speciala de propaganda pentru organizatiile teroriste", a aratat, vineri, Ministerul German de Interne. "Un nou clip video postat pe internet demonstreaza acest lucru. Serviciile de securitate au ridicat nivelul de alerta, ceea ce inseamna masuri de securitate sporite, in special in aeroporturi si gari."

Ministerul german de Interne a mai precizat ca, de la inceputul acestui an, numarul amenintarilor al-Qaida si al altor organizatii teroriste la adresa Germaniei a crescut.

In inregistrarea video postata vineri pe internet, cu o durata de 26 de minute, un barbat identificat ca fiind Bekay Harrach, care foloseste pseudonimul Abu Talha si vorbeste in limba germana, anunta ca, in cazul in care germanii nu vor vota, pe 27 septembrie, in favoarea partidelor care sustin retragerea trupelor din Afganistan, aceasta tara va fi lovita de o serie de atentate teroriste. In plus, barbatul care apare in inregistrare o critica in mod repetat pe Angela Merkel, actualul cancelar german, pentru faptul ca a sustinut razboaiele din Irak si Afganistan.