Cel care a inventat religia Jedi, inspirat de filmele "Star Wars", a fost dat afara dintr-un supermarket Tesco pentru ca avea pe cap o gluga maro, specifica acestui “cult”. Daniel Jones, de 23 de ani, a creat Biserica Internationala a Jediism-ului, insa noua sa credinta l-a facut victima unor "profani" dintr-un supermarket, potrivit The Telegraph. Acum, tanarul ii acuza de discriminare religioasa pe administratorii magazinului.

Religia, inspirata de filmul SF, este practicata de aproximativ 500.000 de oameni din intreaga lume si le cere "credinciosilor" sa isi acopere capul in spatiile publice. Din ratiuni de securitate, angajatii magazinului i-au cerut sa-si dea gluga jos. "Le-am spus ca este o cerinta a religiei mele, dar ei au ras si mi-au cerut sa plec", a declarat Daniel Jones pentru The Sun.

Cartea fundamentala a Bisericii Jedi din Marea Britanie, fondata anul trecut de fanii "Star Wars", statueaza clar: "Cei care cred in Jedi trebuie sa poarte gluga in orice loc public". Asa ca inventatorul acestei credinte sustine ca "a fost un act de discriminare. Am fost foarte suparat. Nimeni nu ar trebui tratat asa". Si cum nu poate permite ca un astfel de act sa se repete, tanarul a avertizat ca-i va sfatui pe toti admiratorii Star Wars sa boicoteze supermarketul. "Vor simti Forta", a amenintat Daniel.

In replica, un purtator de cuvant al companiei Tesco a declarat ca "adeptii Jedi sunt bineveniti in magazinul nostru, chiar daca le vom cere sa isi dea jos glugile". "Daca sustinatorii Jedi merg in magazinul nostru cu glugile puse, vor pierde multe dintre ofertele noastre speciale".