Fostul magnat american 'Sir' Allen Stanford este aparat in instanta de un avocat din oficiu, fiind acuzat de frauda de 7 miliarde de dolari. "Comisia americana pentru Bursa si Valori Mobiliare (SEC) si autoritatile din Dallas i-au luat tot, nu doar ceea ce sustin ca este legat de frauda; tot ce avea, pana la sosete si lenjerie", a declarat pentru ABC News avocatul Dick DeGuerin, care a parasit cazul Stanford marti dimineata.

DeGuerin sustine ca problema nu se rezuma doar la faptul ca nu a primit niciun ban de la Stanford, un magnat care isi permitea inainte de a fi pus sub acuzare orice capriciu, dar ca a refuzat sa-l mai apere pe acesta pentru ca nu mai aveau incredere unul in celalalt.

Allen Stanford este acuzat de frauda si risca o sentinta de 250 de ani de inchisoare. Omul de afaceri american s-a predat FBI-ului in luna iunie si a pledat nevinovat. Autoritatile sustin ca Stanford si complicii sai au pus la cale o "schema de investitii bazata pe fraude in valoare de cateva miliarde de dolari".

In luna aprilie, fostul magnat a declarat pentru ABC News ca asteapta sa fie pus sub acuzare curand, dar a negat ca ar fi implicat in vreun tip de "schema Ponzi". "As muri si m-as duce in Iad daca ar fi vorba despre o schema Ponzi. Sunt prostii", a subliniat Allen Stanford.

Al doilea Madoff al Americii

Este al doilea caz de frauda majora in SUA, dupa arestarea omului de afaceri new-yorkez Bernard Madoff - condamnat la sfarsitul lunii iunie la 150 de ani de inchisoare pentru o frauda de 50 de miliarde de dolari. Inainte de a fi pus sub acuzare, Allen Stanford ocupa locul 405 in topul celor mai bogate persoane din lume, intocmit de revista Forbes.

Imagini cu Allen Stanford la inchisoare