Un elev alb din Illinois a fost batut, luni, intr-un autobuz scolar, intr-un atac despre care politia locala sustine ca a avut o "motivatie etnica", informeaza stltoday.com. Elevul, care este inscris la Belleville West High School, a fost atacat in drum spre scoala de doi colegi afro-americani.

Politia a dat publicitatii imagini ale atacului impotriva elevului in varsta de 17 ani. In imagini, se poate vedea cum adolescentul este lovit in mod repetat cu pumnul in fata, in timp ce alti elevi se bucura si aplauda.

Publicatia precizeaza ca nimic nu pare sa indice faptul ca elevul agresat i-a provocat pe cei doi iar el nu incearca altceva decat sa se apere.

Politistii sustin ca victima a incercat sa-si gaseasca un scaun liber in autobuz, insa cei doi elevi de culoare i-au spus ca nu poate sta langa ei. Elevul se aseaza pe un scaun, moment in care este atacat de unul dintre afro-americani, care-l prinde de gat si-l loveste cu pumnul in fata.

Dupa cateva minute, elevul este agresat din nou de un alt adolescent.

In opinia unui ofiter de politie local, Don Sax, atacul a avut o "o motivatie etnica", deoarece multi dintre elevii afro-americani, care formau majoritatea celor prezenti in autobuz, i-au aclamat pe agresori.

Politia a anuntat ca doi tineri au fost arestati, acestia fiind, de asemenea, suspendati de catre conducerea scolii.

Atentie, imagini violente!