Un film de prezentare a Danemarcei, realizat pentru agentia nationala de turism, a fost retras de pe pagina electronica a companiei si de pe YouTube dupa protestele mai multor cetateni danezi, informeaza revolution. Acestia s-au declarat "revoltati" de felul in care este prezentata tara lor in clipul publicitar, in care o femeie afirma ca este in cautarea "turistului misterios" cu care a avut o aventura de o noapte.

In film, o femeie pe nume Karen isi tine in brate bebelusul si afirma ca doreste ca tatal copilului sa se intoarca la ea. Femeia sustine ca a avut o aventura de o noapte cu un turist, caruia nu-i stie numele si incearca sa dea de urma ei prin mesajul video postat pe YouTube.

Desi clipul postat pe VisitDenmark a fost menit "sa infatiseze caracterul captivant al unei calatorii in Danemarca", multi danezi s-au declarat revoltati de felul in care este prezentata tara lor. Ei au criticat caracterul anecdotic al clipului, in care femeia isi povesteste aventura de o noapte cu turistul misterios, caruia ii cere sa se intoarca la ea si la copil.

Visit Denmark a retras clipul de pe pagina sa de Internet si de pe YouTube. "Telul nostru a fost acela de a crea o imagine pozitiva despre Danemarca si de a incepe discutii despre tara noastra", a declarat directorul executiv al VisitDenmark, Dorthe Kiilerich. "Este o poveste frumoasa, dulce si complet inofensiva si nu este neobisnuit sa vinzi povesti neadevarate atunci cand comunici. Insa, pentru ca nu vrem sa provocam suferinte oamenilor, VisitDenmark a decis sa retraga filmul de pe YouTube", a adaugat oficialul.

Clipul, care a fost vizitat de peste un milion de oameni in doar patru zile, s-a raspandit cu repeziciune pe Internet. Revolution noteaza ca autorii mai multor comentarii postate pe YouTube au pretins fiecare ca sunt "tatal copilului".

Femeia care joaca in filmul publicitar este actrita daneza Ditte Arnth Jørgensen.