O organziatie de protectie a drepturilor copilului a afirmat luni ca o fata de 12 ani din Yemen a murit in timpul unei nasteri cu complicatii, in urma careia nici bebelusul nu a supravietuit, scrie CNN. Fawziya Ammodi a decedat vineri, dupa trei zile de travaliu, datorita unei sangerari abundente. Ahmed al-Qureshi, presedintele organizatiei Seyaj, care se ocupa de protectia copilului, a declarat ca desi tanara a decedat din cauza lipsei de asistenta medicala, adevaratul motiv al tragediei este lipsa de educatie din Yemen, tara in care unii copii sunt obligati sa se casatoreasca la varste foarte fragede.

Nascuta intr-o familie afectata de saracie, Fawziya a fost obligata anul trecut sa abandoneze scoala si sa se marite cu un barbat de 24 de ani. Conform unui stiudiu al universitatii Sanaa, mai mult de jumatate din fetele yemenite se marita inainte de 18 ani, de cele mai multe ori cu barbati mai in varsta, unii dintre ei avand deja si alte sotii. De multe ori, familiile sarace isi vand fiicele contra unor sume de bani, pentru a scapa de "povara" cresterii copiilor

In februarie, parlamentul yemenit a incercat sa alcatuiasca o lege care sa stabileasca varsta minima pentru casatorie la 17 ani. Insa acest proiect nu a ajuns in fata presedintelui din cauza unor parlamentari care i s-au opus din motivul ca ar intra in conflict cu sharia, legea islamica, unde nu se indica o asemenea varsta.