"Cred ca pana si Ceausescu ar fi avut un pic de curaj incat sa se opuna unei astfel de reprezentantii". Verdictul vine din partea liderului principalului partid de opozitie din Italia, Dario Franceschini, care l-a criticat dur pe premierul Silvio Berlusconi pentru intentia de a le inmana personal italienilor afectati de cutremurul din Abruzzo cheile primelor case oferite, potrivit cotidianului La Repubblica.

Evenimentul va fi transmis in cadrul cunoscutei emisiuni italiene "Porta a Porta". "Trebuia sa facem acest lucru, dar nu era nevoie sa transformam evenimentul intr-un show mediatic", a avertizat Franceschini. "Berlusconi va intra in case, va deschide frigiderele si va spune: Ce minunat! Nu inteleg, de ce sa folosim in acest fel drama oamenilor", a continuat adversarul sau.

Scandalul a fost declansat duminica, dupa ce postul de televiziune Rai Uno a anuntat ca emisiunea "Ballaro" va fi inlocuita in grila de programe, pe 15 septembrie, cu emisiunea "Porta a Porta", care va transmite evenimentul la care va fi prezent Silvio Berlusconi.