Caracas a primit un credit de 2,2 miliarde de dolari din partea Moscovei, pentru a cumpara arme rusesti care vor intari sistemul de aparare antiaeriana. Asa "va fi dificil sa veniti sa ne bombardati", a prevenit presedintele venezuelean Hugo Chavez, transmite France 24.

Printre armele care vor ajunge in Venezuela se numara 92 de tancuri T-72 si sisteme de aparare antiaeriana, a anuntat presedintele venezuelean Hugo Chavez. "Guvernul rus a aprobat o finantare de 2,2 de miliarde de dolari (1,5 de miliarde de euro), pentru cheltuieli de armament. Multumita sustinerii presedintelui Dmitri Medvedev si a premierului sau Vladimir Putin, achizitionarea de armament pentru intarirea capacitatii noastre de aparare a devenit viabila", a declarat Chavez in cadrul emisiunii sale saptamanale de radio si TV "Alo Presidente".

Liderul venezuelean a mentionat cumpararea a 92 de tancuri T-72 "pentru modernizarea parcului nostru de blindate". Totodata, Chavez si-a anuntat intentia de a "instala un sistem antiaerian mai puternic". "Am semnat deja un contract pentru aceste aparate mici", a precizat presedintele venezuelean. "Cu astfel de rachete, le va fi dificil sa vina sa ne bombardeze".

Dupa ineditul anunt lansat la propria emisiune, Chavez a explicat si de ce are tara sa nevoie de astfel de arme: in Venezuela exista rezerve importante de gaz si de petrol, catre trebuie protejate. "Avem dreptul sa ne bazam pe resursele minim necesare pentru a asigura apararea poporului nostru, a teritoriului si a tezaurului nostru energetic", a continuat liderul de la Caracas.

Declaratiile au fost facute dupa vizita de doua zile realizata saptamana trecuta de Hugo Chavez in Rusia, tara pe care presedintele venezuelean o considera un aliat strategic. Rusia si Venezuela au semnat intre 2005 si 2007 nu mai putin de 12 contracte de armament, in valoare totala de 4,4 miliarde de dolari.