Congresman-ul republican care i-a intrerupt miercuri discursul presedintelui american Barack Obama si l-a acuzat ca minte a refuzat duminica sa isi ceara scuze in fata Congresului. Dupa incident, Joe Wilson a incercat sa-l sune pe Obama pentru a-si cere scuze, dar nu a reusit sa vorbeasca decat cu seful administratiei, Rahm Emanuel.

"Nu am de gand sa-mi cer scuze din nou. Oamenii imi cunosc politetea", a explicat republicanul, citat de AFP. Joe Wilson era o figura obscura in viata parlamentara americana, pana la episodul petrecut miercuri cand l-a acuzat pre liderul de la Casa Alba ca este mincinos, in fata intregii Americi, in timp ce Obama sustinea un discurs cu privire la reforma sistemului sanitar.

Srigatul republicanului a suscitat numeroase comentarii in presa si a fost difuzat de aproape toate canalele de televiziune din SUA. Daca va ramane pe pozitii si va refuza sa isi ceara scuze, reprezentantul Carolinei de Sud ar putea primi o mustrare oficiala din partea Congresului. O masura simbolica, fara consecinte asupra mandatului sau.

Joe Wilson a subliniat ca presedintele Barack Obama i-a acceptat scuzele. "Asa cum Casa Alba a sugerat, sa ne interesam de fondul problemei", a insistat el duminica.