Tinta unor recente atacuri cibernetice si a spionajului electronic, Coreea de Sud a decis sa creeze o armata de 3.000 de "cyber-jandarmi". Planul va fi pus in aplicare in cel mai scurt timp, iar specialistii vor fi pregatiti pentru operatiuni impotriva cyber-terorismului anul viitor. Obiectivul acestora: sa protejeze institutiile si companiile importante, scrie AFP.

Mai exact, sarcina "cyber-jandarmilor" este de a "proteja datele detinute de companii si de a impiedica scurgerea de secrete industriale", se arata in presa sud-coreeana, citata de AFP.

Armata sud-coreeana are deja o unitate specializata in lupta impotriva atacurilor informatice. Aceasta noua unitate de experti civili face parte dintr-un plan guvernamental care vizeaza contracararea spionajului electronic.

Coreea de Sud si Statele Unite au fost vizate in luna iulie de o serie de atacuri conduse impotriva site-urilor unor institutii, dar care nu au produs pagube majore, potrivit declaratiilor oficiale. Anchetatorii nu au putut sa descopere cine se afla la originea agresiunilor realizate cu ajutorul a 166.000 de calculatoare controlate de hackeri.