O angajata a France Telecom, in varsta de 32 de ani, s-a aruncat vineri de la fereastra biroului sau din Paris. Drama s-a produs "dupa o discutie privitoare la reorganizarea serviciilor", a declarat pentru Le Figaro un purtator de cuvant al grupului. Este a 23-a sinucidere printre salariatii France Telecom, din februarie 2008. Ministrul Muncii, Xavier Darcos, se va intalni saptamana viitoare cu directorul executiv al companiei.

"O ancheta este in curs, dar nu putem face niciun comentariu in acest moment", a continuat purtatorul de cuvant. Imediat dupa tragicul eveniment, directorul France Telecom, Didier Lombard, a intarit mesajul transmis deja de companie, prin care salariatii sunt anuntati ca restructurarile sunt suspendate, iar conditiile de lucru vor fi imbunatatite.

France Telecom, care are peste 100.000 de angajati in Franta, a anuntat joi ca nu va mai concedia niciun salariat si ca va recruta 100 de manageri de resurse umane pentru a demara o serie de discutii privind stresul la lucru.

Miercuri, un tehnician in varsta de 49 de ani a incercat sa se sinucida chiar in timpul unei sedinte, injunghiindu-se cu un cutit in abdomen, dupa ce a aflat ca va fi trecut pe un post cu o calificare mai slaba.

Sindicatele denunta presiunile exercitate asupra salariatilor, pentru a demisiona

Sindicatele denunta presiunile exercitate de angajator asupra salariatilor, pentru a-i convinge sa paraseasca societatea. Vineri, noua sinucidere a impins cele doua sindicate ale France Telecom sa ceara "o reactie puternica din partea statului". "Nu ne mai adresam conducerii France Telecom, ci guvernului francez, in masura in care el este principalul actionar si principalul angajator al grupului", au avertizat sindicalistii.

Ministrul francez al Muncii, Xavier Darcos, se va intalni cu directorul executiv al France Telecom, Didier Lombard, "cat mai curand posibil", pentru a lucra impreuna la identificarea unor "solutii adecvate", a declarat pentru AFP o sursa din apropierea ministrului, care a precizat ca intalnirea va avea loc cel mai probabil luni. Grupul, care a fost listat la Bursa in 1997, a suferit restructurari drastice, pierzand peste 40.000 de salariati din 2002 si pana acum.