Premierul Vladimir Putin nu exclude o noua candidatura pentru functia de presedinte al Rusiei, dar va lua o decizie in acest sens "pornind de la realitatile anului 2012", pe baza consultarilor cu actualul presedinte, Dmitri Medvedev, relateaza presa rusa.

Intrebat de participantii Clubului de la Valdai daca va participa la alegerile prezidentiale din 2012, Putin a spus ca orice hotarare va depinde, in egala masura, de planurile personale, de conjunctura politica si de pozitia Rusiei unite, partid aflat acum la putere.

"Putin a raspuns ca, la fel ca in 2007-2008, cand ei, adica el si Medvedev, nu au avut probleme, asa va fi si in 2012", a declarat politologul Ariel Cohen, prezent la intalnire.

"Ambitiile noastre personale au fost reduse la zero", a citat Cohen cuvintele lui Putin. "In 2012 ne vom aseza, vom sta de vorba si vom decide", a ar fi spus Putin, citat de Svetlana Babaeva, corespondentul RIA Novosti la Washington.

Niciun un cuvant despre presupusa vizita a lui Netanyahu la Moscova

Pe de alta parte, Putin a refuzat sa comenteze informatiile presei potrivit carora premierul israelian, Benjamin Netanyahu, ar fi efectuat, luni, o vizita secreta la Moscova.

Potrivit postului de radio Eho Moskvy, Putin a preferat sa raspunda cu o intrebare.

  • "Ce stiti despre vizita lui Netaniahu la Moscova?"
  • "Dar dumneavoastra ce stiti?", a replicat Putin.

Oficialii rusi, in special biroul de presa al premierului si al Ministerului de externe, au declarat ca "nu dispun de informatii" legate de vizita in Rusia a sefului guvernului israelian. Totusi, mass-media a pus deplasarea lui Netanyahu pe seama misterioasei povesti a capturarii navei de transport Arctic Sea.

Cotidianul Kommersant a scris, citand surse apropiate Kremlinului, ca o asemenea vizita nu poate fi determinata decat de circumstante extraordinare, precum intentia Israelului de a ataca Iranul. Anterior, ziarul israelian Haaretz a estimat ca deplasarea secreta este parte "a diplomatiei tacute" dintre Rusia si Israel, care se desfasoara in contextul planurilor Moscovei de a vinde Teheranului sisteme de rachete C-300.