India a acuzat sambata politia pakistaneza de frontiera ca a tras doua rachete in apropierea unei rute de transport foarte frecventata de turisti, fara insa a face vreo victima, relateaza AFP.

Rachetele au explodat vineri intr-un sat aflat in apropierea punctului de frontiera Wagah, in statul Pendjab, a declarat Himmat Singh, seful fortelor paramilitare ale Securitatii frontaliere (BSF) regionale. "Am ripostat cu tiruri de racheta", a precizat el.

Ruta de transport langa care au explodat rachetele este frecventata de numerosi turisti care doresc sa asiste seara, de o parte si de cealalta a forntierei, la schimbarea garzilor.

Relatiile dintre cele doua tari s-au deteriorat semnificativ dupa atentatul soldat cu 174 de morti din noimebrie 2008, in Bombay. New Delhi a acuzat grupul armat pakistanez Lashkar-e-Taiba ca s-ar afla in spatele atacului, beneficiind si de complicitatea serviciilor secrete din Pakistan.

India si Pakistanul isi disputa regiunea himalayana Casmir inca din momentul declararii independentei, in 1947. Teritoriul, impartit de cele doua state la acel moment, a stat la baza a doua dintre cele trei razboaie declansate intre Pakistan si India.