Un avion mexican de pasageri a fost deturnat miercuri de pe un aeroport din statiunea Cancun. Pasagerii si membrii echipajului au fost eliberati la scurt timp dupa aterizarea in capitala Mexico City, scrie Fox News.

Guvernul mexican a afirmat printr-o declaratie oficiala ca situatia este sub control. Conform datelor initiale, se credea ca piratii aerului au introdus materiale explozibile in interiorul avionului, insa oficialitatile au negat acest lucru.

Un oficial american a declarat pentru Reuters ca opt barbati au fost retinuti in acest caz. 112 pasageri se aflau la bordul aeronavei, inclusiv cetateni mexicani, americani si francezi.

Avionul deturnat, un Boeing 737 apartinand companiei AeroMexico, a aterizat fara probleme pe un aeroport din Mexico City, fiind preluat imediat de fortele de securitate. Suspectii, printre care se aflau cel putin trei cetateni bolivieni, amenintasera ca vor detona explozibili in avion daca nu li se va permite sa discute cu presedintele mexican Felipe Calderon.

Posturile de televiziune mexicane au afirmat ca presedintele Calderon nu avea intentia de a merge la aeroport pentru a negocia cu teroristii.