Un jurnalist britanic care lucreaza pentru ziarul New York Times, si care fusese luat ostatic in Afganistan, a fost eliberat intr-o operatiune a fortelor speciale americane, informeaza AFP. Un ziarist afgan, care ii servea drept translator, a fost insa ucis de catre talibani.

Stephen Farrell si Sultan Mohammad au fost rapiti sambata, in nordul provinciei Kunduz, unde investigau circumstantele producerii unui atac al NATO ce a provocat peste 90 de morti.

"Noaptea trecuta, intr-o operatiune a fortelor speciale americane in districtul Chardara s-a reusit eliberarea lui Stephen Farrell. Jurnalistul afgan Sultan Mohammad a fost ucis de talibani in cursul operatiunii", a declarat guvernatorul din Kunduz, Mohammad Omar. Alti doi civili afgani si un soldat britanic au murit in timpul operatiunii fortelor de comando.

Farrell, care are si cetatenia irlandeza, a declarat ca a fost "scos" din mainile rapitorilor de "mai multi soldati" dupa un schimb de focuri intens. "Sunt afara! Sunt liber", le-a comunicat telefonic Farrell celor de la New York Times, adaugand ca "toti talibanii au fugit, credeam ca ne vor omori, gloantele zburau in toate partile".

Farrell a mai fost odata rapit in 2004, in Falluja (Irak), in timp ce era corespondent pentru London Times.