Medicii australieni extenuati au fost sfatuiti sa bea pana la sase cani de cafea pe zi pentru a nu adormi in timpul turelor prelungite, punandu-se astfel presiune asupra prim-ministrului Kevin Rudd pentru preluarea controlului asupra spitalelor de stat, precizeaza Reuters.

Oficialii din sistemul de sanatate din regiunea Queensland le recomanda doctorilor, prin intermediul unui document, sa asimileze 400 de miligrame de cofeina pentru a putea lucra corespunzator, ca urmare a unui avertisment privind cresterea numarului de pacienti aflati in pragul decesului.

Vice-presedintele Asociatiei Medicale Australiene, Steven Hambleton, a declarat ca masura este neserioasa, adaugand ca aceasta nu reprezinta o solutie realista pentru imbunatatirea calitatii serviciilor medicale din spitale.

Guvernul australian de centru-stanga este asteptat sa preia de la administratiile regionale controlul asupra sistemul national de spitale, aflat intr-o situatie critica, printr-o tranzactie estimata la 20,5 miliarde de dolari americani. Reforma sistemului de sanatate a fost una dintre principalele promisiuni electorale ce au facilitat victoria laburistilor in fata conservatorilor la alegerile din anul 2007.