Interviu HotNews.ro

Bruce Tefft, fost agent CIA: SUA trebuiau sa declare razboi statelor teroriste Afganistan, Pakistan, Irak, Iran, Libia, Siria si Arabia Saudita

de Adrian Novac     HotNews.ro
Luni, 7 septembrie 2009, 8:38 Actualitate | Internaţional


Bruce Tefft
Foto: Arhiva personala
Pe Bruce Tefft l-am cunoscut la un an de la atentatele care au pus la pamant Turnurile Gemene din Manhattan. Parasise deja Agentia Centrala de Informatii (CIA) si oferea consultanta antiterorista pentru politia din New York. Precis ca un ceasornic, in fiecare luni dupa-amiaza zbura din Washington spre New York, dupa care, joi seara, se intorcea in capitala federala. Cu barba rosiatica si ochelarii sai rotunzi, parea un profesor de istorie sau un explorator intors pentru scurt timp acasa, inainte sa plece in voiajul urmator. Insa era un lucru care-l deosebea de oamenii de la catedra si de cei care strabateau jungla in cautare de noi specii. Fie ca mergea sa-si cumpere un ziar, sa bea o cafea sau sa se plimbe pe strazile din metropola americana, nu se despartea de borseta sa, unde tinea un pistol incarcat. „Pentru ca pericolele apar de unde nu te astepti”, obisnuia sa-mi spuna.


Adrian Novac: Cum ajunge cineva sa lucreze la CIA? Trebuie sa ai indemanari speciale, este vorba de noroc ca sa ajungi acolo sau este o slujba pentru Average Joe, americanul obisnuit?
Bruce Tefft: Exista o multime de informatii pe Internet despre cum sa aplici pentru o slujba la CIA. De exemplu, multe dintre intrebari isi gasesc raspunsul pe acest site: http://www.wikihow.com/Become-a-CIA-Agent

In cadrul CIA, exista mii de oameni cu multe talente si posibilitati diferite. Am intalnit asa-numitii Average Joe, dar am cunoscut si genii.

Unele dintre talente sunt mai folositoare decat altele: capacitatea de a vorbi mai multe limbi este foarte apreciata, la fel ca si adaptabilitatea, flexibilitatea, inteligenta, bunul simt (care nu e atat de comun) etc.

Sansele de a  fi acceptat depind mai mult de modul in care abilitatile tale se potrivesc nevoilor unui anumit loc de munca scos la concurs decat de talentele de care dispui tu cu adevarat. Intr-un an, Agentia poate nu are nevoie de cineva care are capacitatile sau educatia si experienta ta, insa poate in anul urmator va aparea tocmai un astfel de job. Am aplicat de trei ori in 5 ani inainte sa fiu acceptat pentru interviul initial.


A.N.: Ai considerat vreodata ca ai o cariera periculoasa? Care au fost aspectele care au facut-o sa fie aventuroasa, iesita din tipare?
B.T.: Bineinteles. ORICE cariera care presupune calatorii si locuit in strainatate, in regiuni periculoase de pe glob, este aventuroasa. Am fost norocos sa-mi petrec 17 din cei 21 de ani ai carieriei in strainatate; cei mai multi dintre acestia in tari din lumea a treia si a patra, precum si in zone de razboi.

Provocarea este sa te comporti sau sa te adaptezi circumstantelor necunoscute si potential periculoase ale unei culturi si ale unei tari care nu este a ta. Cei care calatoresc des si turistii fac acest lucru tot timpul. Insa, in acelasi timp, cei mai multi dintre ei nu sunt implicati in activitati riscante.


A.N.: Ai lucrat 21 de ani in CIA, ai fost membru fondator al Centrului pentru contraterorism al CIA in 1985 etc. Care a fost partea cea mai plina de satisfactie a carierei tale ca agent CIA?
B.T.: Dincolo de satisfactia intelectuala a invatarii unui numar imens de lucuri despre societati, culturi si limbi diferite, satisfactia muncii a venit din schimbarea unor lucruri in lume. Fie prin actiunile proprii, fie prin resursele pe care le-am oferit altora pentru a face schimbari pozitive.


A.N.: Ce face un agent CIA intr-o zi tipica de munca? Este viata sa similara cu cea pe care o vedem in filme?
B.T.: Intr-o zi obisnuita de munca, rutina unui ofiter CIA (nu ne referim la spionii CIA ca „agenti”, ci mai degraba „ofiteri”. Doar FBI are „agenti”) este aproape similara cu aceea a celorlalti oameni: sa ingrijeste de casa si de familie, face cumparaturile, merge la birou, iese seara la cina si poate la un spectacol. Ceea ce e unic despre munca unui ofiter CIA (la birou dar si in afara lui) este aceea ca el spioneaza, strange informatii de care SUA trebuie sa stie pentru a lua decizii in cunostinta de cauza in legatura cu restul lumii.

Viata unui ofiter CIA este cel mai bine descrisa ca fiind rutina (chiar plictiseala) marcata insa de momente de exaltare, care iti ridica adrenalina. Depinde foarte mult si de locul in care se afla ofiterul CIA si de ceea ce se intampla in jurul lui.

Ocazional, filmele de la Hollywood reflacta aceasta realitate. Doua dintre cele mai bune sunt "Spy Game" cu Robert Redford si "The Recruit", in care joaca Al Pacino. Prima parte a ambelor productii este destul de precisa. Restul insa este doar fictiune marca Hollywood.


A.N.: Care este cel mai periculos lucru pe care l-ai facut cand activai in CIA?
B.T.: Cea mai mare parte a lucrurilor facute de mine in acea perioada este secreta si nu pot sa discut pe marginea ei. Dar in timpul carierei mele am locuit si lucrat in trei zone „fierbinti” de razboi, am fost declarat “persona non grata” de o tara si am fugit din alta in mare graba, deoarece exista o condamnare la moarte pe numele meu. Alti ofiteri CIA au avut cariere mai mult sau mai putin pline de aventura.


"Nu exista nicio dovada ca CIA sau Mossad au pus la cale atentatele din 2001"

A.N.: Sa vorbim putin despre atacurile de la 11 septembrie 2001. Saptamana aceasta, vom comemora opt ani de la acea zi. Ce stim astazi despre atacatori si despre motivele pe care le-au avut?
B.T.: Atacatorii au fost toti musulmani fundamentalisti care s-au inspirat pur si simplu din Coran si din invataturile Islamului. In contrast, probabil, cu majoritatea musulmanilor, jihadistii sunt credinciosi adevarati care sunt dispusi sa-si materializeze in fapt crezurile islamice.


A.N.: Guvernul american a acuzat Al-Qaeda si Osama ben Laden pentru atentate. Altii sustin ca 11 septembrie a fost opera CIA, Mossad etc. Cine a fost cu adevarat in spatele atacurilor de la 11 septembrie?
B.T.: Chiar daca o persoana nu vrea sa creada guvernul american sau guvernele din Canada, Franta, Germania, Rusia, Arabia Saudita, Italia, Spania, Marea Britanie si cele spuse de ONU, ea ar trebui pur si simplu sa priveasca inregistrarea video si sa-l asculte pe ben Laden (si pe adjunctul sau, Ayman al-Zawahiri) in timp ce isi asuma responsabilitatea pentru atacurile din 11 septembrie si isi recunosc rolul in acele evenimente.


A.N.: Exista o multime de teorii ale conspiratiei despre rolul governului SUA in aceste atacuri. Au adeptii acestor teorii vreo explicatie logica pentru afirmatiile lor sau avem de-a face doar cu legende urbane? Este posibil ca guvernul american sa fi avut vreun rol in atacurile din 11 septembrie?
B.T.: Negarea, detasarea de realitate, naivitatea, invidia, bolile mintale sau stupiditatea sunt toate explicatii posibile la supraabundenta de teorii ale conspiratiei despre 11 septembrie. Toate aceste teorii au fost demontate in detaliu, de fiecare data cand au aparut. Unii oameni pur si simplu nu pot sa accepte sau sa faca fata faptelor asa cum sunt ele. Fara indoiala ca nu exista dovezi si nici macar argumente logice sa crezi ca atacurile de la 11 septembrie au fost opera CIA, Mossad sau a oricarui altcineva in afara de cei care si-au asumat creditul, respectiv ben Laden si Al-Qaeda.


A.N.: In opinia ta, care este cea mai ciudata teorie a conspiratiei pe care ai auzit-o in legatura cu atacurile de la 11 septembrie?
B.T.: Lucrez cu evenimente obiective, dure si traiesc in realitate – sunt lucruri pe care le-am invatat in Facultatea de Drept si in calitate de istoric, inca inainte sa ajung in CIA. TOATE teoriile conspiratiei sunt deopotriva bizare si fara nicio baza reala.

 
A.N.: Cum de CIA, FBI si alte agentii din domeniul securitatii nu au reusit sa prevada atacurile din 11 septembrie? Sunt pregatiti ei astazi mai bine sa dejoace astfel de atacuri?
B.T.: Doua intrebari foarte bune si pertinente. Raspunsul simplu este ca nici CIA, nici FBI nu au avut informatii suficiente sau inteligenta necesara pentru a fi sigure ca un astfel de atac revoltator ar urma sa aiba loc cu adevarat. Multi oameni nebuni din intreaga lume fac mereu amenintari ce par de neconceput si care nu pot fi duse la indeplinire.

Informatia care a fost la indemana CIA si FBI nu a fost impartasita cu ceilalti, iar analistii nu au putut sa puna in mod suficient, cap la cap, fragmentele de informatii de care dispuneau pentru a avea o imagine de ansamblu corecta.

Iar Al-Qaeda insasi este un dusman foarte bine pregatit, mortal si foarte bine inzestrat, lucru pe care l-a demonstrat in intreaga lume: Londra, Madrid, Mumbai, Nairobi, Dar es Salaam, Arabia Saudita, Afghanistan si Irak.

In ceea ce priveste ce-a de-a doua intrebare - da, armata americana, CIA si FBI au indepartat multe dintre barierele structurale din calea cooperarii dintre ele. Ele sunt acum mult mai agresive in urmarirea Al Qaeda si prevenirea atacurilor.

In timpul serviciului comemorativ din urma cu un an de zile, directorul CIA a mentionat ca SUA si aliatii sai au ucis mai mult de 5.000 de membri Al-Qaeda in intreaga lume. Desi este prea devreme sa declari victorie in acest razboi, aceste succese nu sunt neimportante.


A.N.: Unii sustin ca politica SUA in zona Orientului Mijlociu a fost principala cauza a atacurilor. Esti de acord cu aceasta opinie?
B.T.: Nu, lucrul acesta este o prostie. Islamul este in razboi cu non-musulmanii (asa cum  cer Coranul si ordinele lui Mohammed) de la crearea sa, in urma cu aproape 1400 de ani. Musulmanii au atacat SUA (va aduceti aminte de piratii barbari?) din primele momente ale crearii sale, acum peste 230 de ani. Islamul este „motivul principal” pentru atacurile musulmane/jihadiste asupra non-musulmanilor, incluzand aici Statele Unite.


 
a lucrat 21 de ani in CIA, 17 ani fiind petrecuti in strainatate, cei mai multi ca sef de centrala* in 1985, a fondat Centrul pentru contraterorism din cadrul CIA* dupa 11 septembrie 2001, a fost consultant pe probleme de contraterorism si inteligenta al NYPD* a calatorit peste 350.000 de mile in intreaga lume si a pregatit peste 17.000 de ofiteri din domeniul securitatii si din echipele de interventie din SUA, Canada, Europa si Mexic* in prezent este vicepresedinte al Institutului occidental pentru studii de aparare si director al Centrului pentru evaluarea terorismului din cadrul CRA * detine un masterat in Istorie si un doctorat in Drept International al Universitatii din Denver
 
 
Dr. Bruce Tefft
A.N.: Ce parere ai despre reactia lumii musulmane imediat dupa atacuri?
B.T.: Nu a fost neasteptata. Asa cum am spus, musulmanii sunt in conflict cu non-musulmanii de secole. O victorie recunoscuta, asa cum au fost atacurile de la 11 septembrie, ar fi, bineinteles, sarbatorita in lumea musulmana.


A.N.: Sunt SUA si statele occidentale in razboi cu musulmanii?
B.T.: Din nefericire, nu. Musulmanii sunt in razboi cu SUA, cu Occidentul si restul lumii non-musulmane. In Islam, lumea este impartita in 2 parti: Casa Islamului (lumea musulmana) si Casa Razboiului (care suntem noi, restul lumii).

Islamul este in razboi cu Occidentul si cu lumea. Din nefericire, cea mai mare parte a Occidentului si a restului lumii, cu doar cateva exceptii notabile, nu realizeaza acest lucru sau nu accepta adevarata natura a Islamului, tratand atacurile de razboi islamiste ca si infractiuni criminale de competenta politiei.


A.N.: America sufera inca  de pe urma atacurilor de la 11 septembrie? Dar restul lumii mai este afectat?
B.T.: Nu. Impactul fizic si financiar al atacurilor de la 11 septembrie asupra Statelor Unite si a economiei americane a fost doar o lovitura minora. Asa cum a spus odata cineva: intr-un oras cu mii de cladiri, teroristii au daramat sapte; din 8 milioane de oameni, au ucis sub 3.000. Tari care au sprijinit teroristii, precum Afganistanul si Irakul, au suferit mult mai mult decat SUA si aliatii lor.


Islamul, cea mai mare amenintare la adresa SUA

A.N.: Cine-i sponsorizeaza pe teroristi: persoane individuale, banci, companii sau state anume? De unde vin toti bani necesari operatiunilor teroriste?
B.T.: Musulmanii ii finanteaza pe teroristi. Organizatiile caritabile sunt unul dintre cei cinci stalpi de rezistenta ai Islamului si o optime din toate donatiile trebuie sa mearga la jihad. Petrolisti musulmani bogati si oameni de afaceri, state precum Iran, Arabia Saudita, Siria, Pakistan si multe altele – toti sprijina teroristii intr-o masura mai mare sau mai mica. Si, bineinteles, chiar ben Laden este milionar. Celalalt mare stat suporter al terorismului, Iranul, are si el miliarde obtinute din afacerile cu petrol.


A.N.: A fost buna ideea de a declara razboi terorismului?
B.T.: Declararea razboiului impotriva dusmanului ar fi fost o idee buna. La fel, declararea razboiului impotriva tarilor care sprijina terorismul, precum Afganistan, Pakistan, Irak, Iran, Libia, Siria si Arabia Saudita ar fi fost adecvata. Declararea unui razboi impotriva terorismului a fost pur si simplu prosteasca. Terorismul este o tactica, la fel ca blitzkrieg sau atacurile kamikaze in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Nu se declara razboi impotriva unor tactici ci a celor care utilizeaza acele tactici si sustin atacurile. La fel ca in cel de-al Doilea Razboi Mondial, cand noi am declarat razboi impotriva Germaniei si Japoniei, nu impotriva blitzkrieg-ului si atacurilor kamikaze.


A.N.: Ce crezi despre operatiunile militare care au fost declansate in Afganistan dupa atacurile de la 11 septembrie? Au fost ele justificate?
B.T.: Bineinteles, au fost perfect justificate si incununate de succes. Afganistan a oferit adapost Al Qaeda si aliatilor sai talibani. Acestia au fost scosi din Afganistan si distrusi, foarte rapid si cu relativ putin efort. La fel s-a intamplat si cu indepartarea regimului terorist a lui Saddam Hussein in Irak.

Necazurile din Irak si Afganistan au inceput odata cu ideea de crearea a unei natiuni, ideea ca o alianta occidentala ar putea schimba natura unui popor islamic si ar putea realiza structuri democratice in societati opuse democratiei in mod aproape universal. Dar aceasta este o chestiune separata de cea a luptei impotriva teroristilor.


A.N.: Crezi ca SUA sunt mai bine protejate in prezent? Putem spune ca suntem mai in siguranta in acest moment?
B.T.: Da, categoric. In primul rand, astazi sunt cateva mii de teroristi mai putin in lume decat inainte de 11 septembrie. In al doilea rand, cea mai mare parte a globului este mult mai constienta de amenintarea terorismului si a luat masuri de securitate impotriva acestor amenintari. Chiar daca n-au inteles inca natura razboiului purtat impotriva lor.


A.N.: Care crezi ca este cea mai mare ameintare la adresa SUA?
B.T.: Cu cei 1,5 miliarde de aderenti, Islamul este cea mai mare amenintare ideologica la adresa SUA si a lumii non-musulmane. Cu toate aceastea, Islamului ii lipseste, in cea mai mare parte, puterea de a intreprinde altceva decat atacuri minore impotriva unor hoteluri sau a sistemelor de transport.

Insa daca regimul terorist din Iran obtine arme nucleare sau daca liderii seculari ai Pakistanului ar pierde controlul asupra armelor lor nucleare, atunci gravitatea amenintarii ar creste in progresie geometrica.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8942 vizualizari

 • -4 (42 voturi)    
  bravo! (Luni, 7 septembrie 2009, 8:45)

  ptb [anonim]

  bun articol Hotnews. Felicitari! acest om nu se ascunde si spune adevarul, islamul e in razboi cu lumea civilizata.
  • +10 (32 voturi)    
   Paranoia ! (Luni, 7 septembrie 2009, 10:09)

   Nicolae [anonim] i-a raspuns lui ptb

   Iar agentul ar trebui dus la Gataia !
   • -9 (15 voturi)    
    S-o crezi tu (Luni, 7 septembrie 2009, 12:09)

    Alex S [utilizator] i-a raspuns lui Nicolae

    youtube.com/watch?v=6-3X5hIFXYU
    • -4 (14 voturi)    
     Khstami acuza guvernul iranian de 'fascism" (Luni, 7 septembrie 2009, 13:47)

     Islamul e o forma de fascism [anonim] i-a raspuns lui Alex S

     "Islamul e o forma de fascism" e o afirmatie pe care justitia olandeza o considera "corecta si nediscriminatorie in cadrul libertatii de expresie" (decizie din 4 aprilie 2008, la Haga).
     Fara sa vrea, dar exasperat de violenta si fanatismul islamic de tip Ahmadinejad, fostul presedinte al Iranului, ayatolahul Khatami, a afirmat ieri ca :"guvernul iranian are o viziune fascista si totalitara" !! 'Noi ne opunem la aceasta interpretare a religiei islamice de catre unii, care in numele luptei contra Occidentului ajung la pozitii fasciste de utilizare a violentei", zice Khatami, citat de agentia Iina" ! QOD

     Cat despre 'teoria complotului', inca o victima, consilierul lui Obama pe probleme de joburi ecologice, afro-americanul Van Jones, a fost obligat ieri la demisie dupa ce s-a descoperit ca a facut parte dinbtr-un grup negationist marxist, care afirmase ca 'guvernul american a ucis oameni la 9/11 si nu musulmanii' ! O noua ratare pt. Obama, continua seria demisiilor si scandalurilor din administratia sa!

     Dupa Franta, inca 2 tari europene fondatoare UE, Belgia si Danemarca, au propus o lege de interzicere a voalului islamic de tip burqa (iranian). Acest tip de haine are o conotatie politica, e tipic pt. apartenenta la islamul cel mai inapoiat, extremist!
     Suedia, Luxemburg si Italia interzic deja portul burqa.

     In UK, tot ieri, la Birmingham (oras in curs de islamizare), manifestanti anti-islamici au fost atacati cu pietre de catre militanti islamici si de extrema stanga.
     In Europa, extrema stanga sustine fanatismul musulman ca arma de lupta contra capitalismului, aparent fara a realiza ca isi pregateste mormantul politic in felul asta, islamistii fiind adversari de moarte ai ateismului sau egalitarismului intre sexe!

     Intre timp, soldatii europeni si americani continua lupta pe frontul anti-jihadist. Iar armata pakistaneza a lichidat 120 de islamo-fascisti in ultimele 3 zile !
     • +12 (20 voturi)    
      Soldatii NATO lupta toti K 1... (Luni, 7 septembrie 2009, 16:18)

      Pintea Haiducul [utilizator] i-a raspuns lui Islamul e o forma de fascism

      NATO=Northern Alliance for the Trading of Opium.

      Cam asta mai inseamna NATO in prezent: Alianta Nordica pentru Comercializarea Opiului.Sau mai bine zis a heroinei,care se obtine cu multa truda si daruire sufleteasca exemplara din opiul afgan atent protejat de trupele internationale,ca nu cumva vreo mana criminala de taliban sa dea foc culturilor si sa le creeze palpitatii electorale milioanelor de "junkies" din Occident. Doar fiecare vot conteaza,nu? Propun cu toata seriozitatea ca in fatza Comandamentului NATO de la Bruxelles sa se ridice o statuie mareatza inchinata Heroilor Necunoscuti (Heroi si Heroine) cazuti la datorie in "Drug War"-ul din Afganistan. Ar fi ideal daca statuia,inalta de cel putzin 20 de metri,ar reprezenta un soldat NATO in echipament militar complet de la brau in sus si purtand cu mandrie chilotzi albi cu buline rosii fabricati in USA. Asa as avea si eu un motiv suplimentar de mandrie ca sunt cetatean al Uniunii Europene,cel mai emancipat si mai pacifist stat de pe planeta,chipurile!!! Vax !
      • +6 (8 voturi)    
       Stire ProTv,preluata azi de la CNN: (Luni, 7 septembrie 2009, 19:55)

       Pintea Haiducul [utilizator] i-a raspuns lui Pintea Haiducul

       "Agenţii de securitate ai ambasadei SUA din Kabul erau obligaţi să participe dezbrăcaţi la petreceri în piscine şi să întreţină acte sexuale pentru a fi promovaţi sau a beneficia de ture uşoare, susţine unul din cei 12 gardieni care au făcut dezvăluiri publice, informează ABC, în pagina online.

       Gardianul citat, un veteran militar american, a afirmat că reprezentanţii firmei ArmorGroup nu numai că erau la curent cu "abuzurile sexuale", dar şi ajutau la organizarea lor.

       "În principal tinerilor noi veniţi din armată li se spunea că trebuie să participe", a afirmat el, sub protecţia anonimatului. " Nu erau homosexuali, însă ştiau ce trebuia să facă pentru a fi promovaţi".

       Departamentul de Stat a anunţat că anchetează acuzaţiile şi împrejurările în care au fost realizate fotografiile înfăţişând bărbaţi dezbrăcaţi complet sau îmbrăcaţi sumar care se mângâie reciproc. Potrivit paznicului, petrecerile cu alcool au fost organizate în mod regulat timp de cel puţin un an şi jumătate.

       Departamentul de Stat a reînnoit luna trecută contractul cu firma ArmorGroup pentru a asigura paza ambasadei de la Kabul, în pofida plângerilor primite cu privire la performanţa ei."

       Iata calitatea umana a partenerilor militari americani ai UE. Rusineeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!
  • +5 (31 voturi)    
   ESTI VARZA ! (Luni, 7 septembrie 2009, 10:12)

   anonimul ELVETIAN [anonim] i-a raspuns lui ptb

   baiatul asta roscatel nu a inteles nimic din ce sa intamplat dupa 11/9/01. nu islamismul a distrus america , ci chiar politica ei fascista. cica nu are dovezi ca gop -ul a pus la cale loviturile, sa mai citeasca un pic pe net si va gasi cu siguranta destule dovezi furnizate de catre sistemul lor, nu inventate de teorii conspirationiste.
   criza de acum, e valul tsunami al cutremurului de atunci .
   acolo era inima bancara a smecherilor care au ingenuncheat sistemul financiar american respectiv mondial, au vrut sa mascheze pierderile masive prin distrugerea unei baze de date a fed-ului aflate la subsolul cladirilor, crezand ca mai pot vinde hartie de maculatura sub forma de dolar.
   insa china si rusia s-au trezit din visul american si au inceput sa isi schime balanta de plati in favoarea euro, ajungandu-se la 6 trilioane de dolari in visteria bank of china, bani care au fost blocati timp de 18 luni, timp in care fed-ul a inebunit, neavand lichiditati pe piata a trebuit sa scape de bancile parazit.
   astfel a aparut subprime scheme bankcrupcy.
   • -2 (28 voturi)    
    exercitiu de imaginatie (Luni, 7 septembrie 2009, 10:46)

    gic [utilizator] i-a raspuns lui anonimul ELVETIAN

    Bine ca ai inteles tu.
    E interesant cum romanii stiu ce ar trebui sa faca americanii.
    Romanii care sunt mari consumatori de TV de calitate, cu mentalitate comunista in care inca rezida antiamericanismul complet idiot.
    Mi-e asa o scarba, ca nici nu mai am chef sa scriu.
    Atat:
    Imaginati-va, va rog, o lume faca America si americani!
    cu un miliard jumatate de islamisti plini de compasiune fara de restul, Rusia pe care o stim, Europa boema din totdeauna. Va urez sa calatoriti mai mult.
    • -5 (9 voturi)    
     info (Luni, 7 septembrie 2009, 11:45)

     info [anonim] i-a raspuns lui gic

     Ia zi u ce inseamna comunism si ce e DEMOCRATIA....si 2 exemple.Sunt tare inresat sa aflu diferentele.
     • +9 (9 voturi)    
      Diferenta (Luni, 7 septembrie 2009, 12:54)

      Alex S [utilizator] i-a raspuns lui info

      Diferenta e ca tu ai voie sa scrii asta pe net, si ca ai si cu ce sa o scrii.
    • 0 (0 voturi)    
     Bravo gic! (Miercuri, 9 septembrie 2009, 8:41)

     cetateanul [anonim] i-a raspuns lui gic

     Bine ca mai sunt oameni cu picioarele pe pamant in ro. Daca lumea se baza in securitatea romana, eram de mult pierduti, in 20 de ani nu au prins decat doi parliti de spioni, adica contraspionajul primeste banii un an intreg si nu prind pe nimeni, ba chiar trec 2-3-4 ani fara rezultate. Practic in ro. nimic nu merge bine, aratati-mi macar proiecte la care romanii sa fi visat, un popor speriat de nou. Uite, putea ministerul educatiei sa puna premiu de 100 euro pt. cine castiga un campionat european la sah , cel putin romanii visau sau discutau de premiu chiar daca nimeni nu-l obtinea, cel putin castigam ca poporul vb. de sah nu de Becali. Puneam 1 milion pt. cine castiga un nobel, nu-l castiga nimeni repede, dar romanii mai vorbeau si de lucruri serioase.
   • +1 (1 vot)    
    vorbesti prostii (Luni, 7 septembrie 2009, 18:05)

    Eu [anonim] i-a raspuns lui anonimul ELVETIAN

    Cititi toate tampeniile pe net si apoi le prezentati ca adevaruri absolute.
    De ex. $ pe care ii are China, sunt in US, nu se pot scoate fizic din tara. Sunt in proprietatea Chinei, depozitati la banci chinezesti, care au legaturi de afaceri cu cele US, dar banii nu parasesc tara.
    Asta e valabil cu orice moneda.
    Si asa ca nu se poate vorbi de lichiditate redusa.
    • 0 (0 voturi)    
     Dolarii nu se pot scoate fizic din USA (Joi, 10 septembrie 2009, 6:13)

     Huh [anonim] i-a raspuns lui Eu

     Tu vezi ce ai scris? Eu (un cetatean de rand) am avut dolari in mana. Si nu sunt China!
   • -3 (5 voturi)    
    aberezi raaaaaaaaaaaaau de tot (Luni, 7 septembrie 2009, 18:37)

    zaboo [anonim] i-a raspuns lui anonimul ELVETIAN

    tu chiar crezi ca ai priceput ceva vreodata pe lumea asta??? si numai pentru o cotarla ca tine tipul ala poate sa fie "baiatul asta roscatel"!
  • -2 (4 voturi)    
   un cretin (Luni, 7 septembrie 2009, 15:47)

   dica [anonim] i-a raspuns lui ptb

   eu cred ca asta trebiue dus putin la Guantanamo sa-i bage putin degetele in priza sa vedem ce mai zice ....
 • +3 (27 voturi)    
  Al treilea razboi mondial (Luni, 7 septembrie 2009, 8:51)

  Dan [anonim]

  Trebuia declansat al treilea razboi mondial!!! N-a vazut ca cine a declansat razboiul l-a pierdut, in primele doua?! In alta ordine de idei, e cam prea roscat, baiatul asta... Daca nu are tichiuta, are nevoie de un control la mansarda!
 • +11 (39 voturi)    
  Central Idiocy Agency (Luni, 7 septembrie 2009, 8:56)

  Holon [utilizator]

  Am citit o mostra de gandire ultra-conservatoare, americana si islamofoba, la fel de fundamentalista ca si a unui islamIST. Logica razboiului e culmea prostiei, omul acesta pare sa nu fi inteles nimic din esecul din Vietnam si Irak.
  • +8 (24 voturi)    
   Holon, felicitari pentru comentariu (Luni, 7 septembrie 2009, 9:57)

   nenea [anonim] i-a raspuns lui Holon

   daca niste nebuni ca asta ar conduce lumea...atunci n-am mai exista. ia sa-i lasam in pace pe islamisti...sa vedeti daca mai exista acte de terorism. gandiri ca aceasta genereaza razboaie "neconventionale" (conventionale sunt doar acele razboaie in care marile puteri au pierderi minime).
   • +8 (16 voturi)    
    Aprob pozitiv (Luni, 7 septembrie 2009, 10:36)

    SHEAPA [utilizator] i-a raspuns lui nenea

    Mai mare idiotenie n-am citit demult vis-a-vis de situatiile conflixtuale actuale din lume. I-as transmite sa aplice din start pentru un post de prezentator la Foxnews, ca televiziune mai plina de rednecks cu pusca pe umar ca aia n-am vazut nicaieri in lume.

    Sa-ti dai invitatul afara din studio, in direct, pentru ca nu sustine logica razboiului din Irak, asta da doza de profesionalism.

    Hantena 3 se apropie rapid de aceeasi stare de imbecilitate in broadcast ....... mai are putintel .....
    • 0 (0 voturi)    
     Idiocracy (Miercuri, 9 septembrie 2009, 4:09)

     sugarfree [utilizator] i-a raspuns lui SHEAPA

     Mie Foxnews imi aminteste de Idiocracy, daca ati vazut filmul...
   • +2 (6 voturi)    
    ? (Luni, 7 septembrie 2009, 13:40)

    drivex [anonim] i-a raspuns lui nenea

    Lasa-i tu in pace si sa vezi ca o sa vina la usa ta si o sa te intrebe de ce nu esti si tu ca ei? Nu crezi ca este timpul sa iti bagi mintile in cap si sa urmezi "calea cea dreapta"? Stim cu toti un exemplu de om "lasat in pace" care isi vedea de constructia lui de tanculete si apoi... Este mai usor sa previi decat sa tratezi. Dar si mai important este sa vezi boala!
   • 0 (4 voturi)    
    imperialism (Luni, 7 septembrie 2009, 15:55)

    N [anonim] i-a raspuns lui nenea

    asa e ai dreptate sa nu uitam cine a invadat Afganistanul , Irakul, Vietnamul...
  • 0 (20 voturi)    
   mostra de gandire ultra-conservatoare (Luni, 7 septembrie 2009, 10:11)

   ta31 [utilizator] i-a raspuns lui Holon

   Ori esit prost ori nu intelegi nimic din ce a scris omul ori ai devenit jihadist. Traiesc acum o perioada intr-o tara araba, mentalitatea tacita este exact ce zice omul, daca ar putea ar termina urgent cu noi "necredinciosii''.
   • +6 (14 voturi)    
    gandire etnocentrica (Luni, 7 septembrie 2009, 11:05)

    Holon [utilizator] i-a raspuns lui ta31

    ei poftim, una doua sunt prost. Bravo ta31! Eu pun in discutie discursul nu omul. tu vad ca te iei imediat de persoana. Mesajele astea radicale au antrenat omenirea in razboaie sangeroase. Terorismul islamic a fost sustinut de tari civilizate, de "necredinciosi", inclusiv de CIA. De ce nu poti observa cum logica razboiului este criminala pentru intreaga umanitate, ca razboiul creaza razboi si ca "cine seamana vant, culege furtuna"?
    Cu o astfel de gandire atinsa de patima si ura, civilizatia actuala se va autodistruge cu usurinta. Solutia nu se afla in exterminarea unora sau altora, ci in exercitarea ratiunii si in compasiune in orice problema umana. Sa invatam sa gandim la scara intregii umanitati, nu doar la interesele tribale/ rasiale/ economice ale unor grupuri mai mult sau mai putin extinse.
    • +2 (2 voturi)    
     gandire etnocentrica (Luni, 7 septembrie 2009, 14:33)

     ta31 [utilizator] i-a raspuns lui Holon

     Acum sunt de acord cu ce zici acum, dar cum explicam chestia asta islamistilor?
     • +5 (5 voturi)    
      nu e nimic de explicat (Luni, 7 septembrie 2009, 18:05)

      Holon [utilizator] i-a raspuns lui ta31

      Doar din interiorul civilizatiei islamice se poate produce o schimbare reala. Mare parte a problemei se afla la liderii lor, acolo trebuie tintit cu mijloace diplomatice. Orice interventie care ar parea exterioara Islamului va fi respinsa. Printre solutii, gandesc ca ar trebui sa se lucreze la legislatie pentru a reglementa fenomenul imigratiei, sa se promoveze masuri de sporire a natalitatii in randul europenilor, sa apara platforme de dialog interreligios intre liderii principalelor religii. Problema e reala si trebuie tratata cu deplina responsabilitate.
      • +4 (4 voturi)    
       calea diplomatiei (Marţi, 8 septembrie 2009, 0:05)

       nic [anonim] i-a raspuns lui Holon

       in sfarsit un comentariu realist , diplomatia este cheia razboiul nu aduca decat suferinta...
 • -3 (13 voturi)    
  Ungurii, PNL si PSD ar trebui declarati musulmani (Luni, 7 septembrie 2009, 9:17)

  MIHAI 2 [anonim]

  Si mogulii....
  *
  Articolul acesta ma tulbura.
  Abia reusisem sa imi fac o idee
  despre cine sunt raii - raii
  sunt cei care nu il mai suporta pe Basescu.
  *
  Acum baiatul acesta vine si imi spune
  ca "raii" sunt musulmanii.
  *
  Trebuie facuta o sistematizare
  pentru ca eu sunt roman si nu am atentie
  distributiva.
 • +9 (19 voturi)    
  Antiterorism. (Luni, 7 septembrie 2009, 9:19)

  AlinN [anonim]

  Terorismul exista prin bani. Banii vin din petrol. Petrolul este cumparat in mare parte de americani. Nu mai folosesc americanii petrol mult, nu mai au teroristii bani si singurele acte teroriste le vor savarsi intre ei, pentru mancare. Mi se pare o abordare mai pozitiva decat sa ataci toata lumea araba. Adica ar fi o victorie morala: "Occidentul a redus cu 95% consumul de petrol, iar barilul de petrol este 1 dolar si nu-l mai cumpara nimeni." Tehnologic este aproape realizabil.
  • +5 (5 voturi)    
   o strategie buna (Luni, 7 septembrie 2009, 10:36)

   digi [utilizator] i-a raspuns lui AlinN

   ...insa va trece un interval destul de lung pana vom scapa definitiv de dependenta de petrol...mai ales ca acest lucru la ora actuala, tehnologic este dificil realizabil, desi pt transportul auto hidrogenul ar fi o solutie viabila; totusi tehnologiile sunt la inceput...
  • +2 (4 voturi)    
   aloo (Luni, 7 septembrie 2009, 16:01)

   escu [anonim] i-a raspuns lui AlinN

   terorismul exista prin americani prin CIA,FBI , Pentagon,ei au antrenat trupe speciale contra rusilor contra diferitelor guverne care nu se pupau cu politica americana....
 • -1 (15 voturi)    
  tabu (Luni, 7 septembrie 2009, 9:35)

  donciud [anonim]

  Un om care spune cu voce tare ce multi indraznesc doar sa gandeasca insa n-au curajul sa o exprime. Mersi!
 • +9 (13 voturi)    
  ... (Luni, 7 septembrie 2009, 9:41)

  Gigi Maybachistu' Petrolist [anonim]

  Ar fi trebuit sa inceapa cu Arabia Saudita si cu talibanii (adica wahhabii) de acolo. Au fost un adevarat cancer pentru planeta de cateva decenii incoace, dar dupa 1990 au dat in metastaza, incepand sa se imprastie :)
  • 0 (2 voturi)    
   esti varza (Marţi, 8 septembrie 2009, 0:08)

   nick [anonim] i-a raspuns lui Gigi Maybachistu' Petrolist

   Inca unu destept de bubuie. Sauditii sunt aliatii USA demult timp sunt chiar baze americane p-acolo..
 • 0 (18 voturi)    
  uau (Luni, 7 septembrie 2009, 9:47)

  PaulR [utilizator]

  Ce de tampenii mai spune nenea asta. Asta are idee ce ar insemna atacarea unor state doar pentru ca au o populatie islamica?
  Chiar crede ca SUA poate lupta cu 7 state in acelasi timp? plus ca acestora li s-ar adauga sute de mii de alti musulmani.

  Si cand te gandesti ca astfel de oameni care vad lumea in alb si negru aveau functii de putere.
  • +3 (11 voturi)    
   ... (Luni, 7 septembrie 2009, 10:03)

   Gigi Maybachistu' Petrolist [anonim] i-a raspuns lui PaulR

   O parte din tampeniile pe care le spune despre dusmania dintre SUA si Islam suna ca niste citate din gandirea mosilor tablagii de la coltul blocului, dar cand ai de-a face cu niste fanatici ce seamana cu Calugarul Nebun din Tanacu trebuie sa te cobori la nivelul lor :)
   • +3 (5 voturi)    
    NU (Luni, 7 septembrie 2009, 11:06)

    PaulR [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Maybachistu' Petrolist

    Tocmai ca nu trebuie sa te cobori la nivelul lor si sa vezi lumea in 2 culori.
    Daca faci asta vei deveni un fanatic la fel de lipsit de minte precum aia cu veste cu explozibili.

    Generalizand, vorbind despre toti musulmanii ca si cum ar fi un grup unitar, animat doar de ideea distrugerii 'necredinciosilor' nu faci decat sa-ti instrainezi tocmai pe acei musulmani moderati care reprezinta cea mai mare parte a lor.

    Discursuri precum cele ale d-lui asta intervievat cu atata mandrie si lipsa de profesionalism de ziaristul nostru nu duc decat la o self-fulfilling prophecy.
    • +5 (7 voturi)    
     Cei moderati ar vota un radical musulman? (Luni, 7 septembrie 2009, 12:29)

     Alex S [utilizator] i-a raspuns lui PaulR

     Ia sa iti pun eu o intrebare interesanta. Dupa statistici in 30-40 de ani majoritatea tarilor Europene vor fi islamiste, pt ca fac copii multi. In Franta vei avea 40% francezi si 60% musulmani (din care 59% sunt moderati, nu vor sa faca rau). Vine vremea sa se voteze presedintele. Au de ales intre un presedinte francez crestin si un musulman radical (din aia rai). Pe cine crezi tu ca voteaza? Crezi ca voteaza cu infidelul? NU! Or sa voteze cu al lor si la 2 ani dupa or sa dea lege ca nu pot umbla femeile pe strada fara hijab ca asa vor ei. Lasa toleranta asta prosteasca ca nu e buna mereu, nu cand ai de-a face cu oameni care nu te ucid pt ca nu pot inca! youtube.com/watch?v=6-3X5hIFXYU
     • +1 (1 vot)    
      absurd (Luni, 7 septembrie 2009, 13:35)

      PaulR [utilizator] i-a raspuns lui Alex S

      Filmul ala si statisticile tale sunt eronate, false.

      Uite un articol al BBC care iti explica asta.
      http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/magazine/8189231.stm
  • -3 (7 voturi)    
   Sunt un MILIARD de musulmani acum pe planeta ... (Luni, 7 septembrie 2009, 10:38)

   SHEAPA [utilizator] i-a raspuns lui PaulR

   Sa spun mai mult?
 • -1 (15 voturi)    
  E singura solutie (Luni, 7 septembrie 2009, 9:47)

  odorica ion [utilizator]

  E singura solutie, pentru a ingenun chia terorismul. Dar este foarte greu caci America are nevoie de ajutor international si U.E.vrea sa doarma linistita. Daca incepe SUA singura asa o intreprindere ,se poate sa dea kis. Si asa pierdem toti in fata terosismului, caci fanaticii acestia, ne incaleca pe toti. papapa
  • +7 (9 voturi)    
   solutia finala (Luni, 7 septembrie 2009, 10:36)

   ??? [anonim] i-a raspuns lui odorica ion

   parca cineva a mai venit cu aceasta "solutie finala" si tocmai se implinesc 60 de ani de la inceputul acelui eveniment. si care este diferenta intre 50 milioane de oameni si 1,4 mld ? sau suma finala o sa ajunga probabil pe la 2 - 2,5. adica 30% din omenire. niste procente marunte pentru un somn linistit.
   si cum am mai putea sa ne numit crestini, musulmani, hindusi, atei ... oameni, cand poti concepe astfel de ganduri?
   instigarea la ura, razboi, xenofobie este parca pedepsita peste tot in lumea civilizata.
 • +2 (10 voturi)    
  Propagandă... (Luni, 7 septembrie 2009, 9:52)

  Alx MAX [anonim]

  Ceea ce a spus Mr. Tefft nu e decât propagandă. Are un discurs agresiv şi diplomat totodată (la fel ca şi politica externă a SUA). A reuşit să evite destul de abil întrebările cu teoriile conspiraţiei şi mai ales cele referitoare la neînţelegerile între FBI şi CIA. Sunt de părere că interviul nu s-a desfăşurat pe picior de egalitate! Un reporter axat pe ştiri generale (specializat pe jurnalism şi cam atât) ia un interviu unui greu al CIA (care ştie foarte bine psihologie şi are un foarte bun antrenament, care ştie strategie, care a condus oameni şi care mai e şi un bun orator)!
  • -2 (4 voturi)    
   chiar asa este..... (Luni, 7 septembrie 2009, 17:03)

   dorinteodor [anonim] i-a raspuns lui Alx MAX

   dar asta trebuie sa-ti intre in cap pentru ca ce a spus este corect.

   daca ti-ar fi vorbit de teoria relativitatii sau mecanica cuantica unde apar afirmatii care lezeaza clar bunul simt, atunci tu, cu gindirea ta, ai spune ca este propaganda si ca este aberant sa susti, de exemplu, ca lumina este cind unda cind particula, dupa cum are ea chef....

   omul asta a vazut multe, stie foarte multe dar evident ca nu poate sa-ti explice prea multe.

   faptul ca exista teroristi care folosesc citate din coran ca sa-si justifice crimele este un lucru clar dovedit. daca la
   'gemeni" au aparut teorii prostesti, la madrid si londra vad ca nu a aparut nimic... nu-ti dai seama ca esti pe aratura?
   • +1 (3 voturi)    
    nu stie prea multe este doar un bushist (Marţi, 8 septembrie 2009, 0:14)

    adi [anonim] i-a raspuns lui dorinteodor

    sunt si teroristi din organizatii ca ETA sau IRA care-si justifica atacurile din te miri ce care-i problema terorismul nu poate fi asociat cu musulmanii, chiar si la revolutie au fost teroristi care nici acuma nu-s de gasit...
    • -1 (3 voturi)    
     greu cu definitiile..... (Marţi, 8 septembrie 2009, 15:34)

     dorinteodor [anonim] i-a raspuns lui adi

     nici eta nici ira nu sint considerate organizatii teroriste deoarece nu ataca in mod deliberat civilii....ele sint organizatii de tip militar care au declarat oficial razboi statelor din care fac parte....nu poti sa terorizezi un stat....

     toate atacurile eta sau ira sint contra oficialitatilor statelor din care fac parte iar atunci cind pun bombe anunta din timp pentru a nu avea victime civile (exista totusi, accidental, si victime civile dar inca nu ataca deliberat civilii)......

     atit eta cit si ira sint totusi organizatii criminale si trebuie tratate ca atare deoarece se opun prin forta sistemului democratic si folosesc violenta in locul bataliei cu metode democratice....

     alquaida este organizatie terorista deoarece ataca in mod deliberat civilii chiar daca, de multe ori, ataca obiective militare de obicei americane.

     de exemplu, atacare "gemenilor" a fost clar un act terorist (au folosit avioane civile contra obiectivelor civile) dar atacarea pentagonului a fost act de razboi. indiferent de scopul declarat, alquaida este organizatie criminala si ar trebui sa fie distrusa cit mai repede cu orice mijloace.......
 • +5 (9 voturi)    
  e adevarat? (Luni, 7 septembrie 2009, 9:54)

  sadwank [anonim]

  In speranta ca pe forumul asta mai bintuie si oameni destepti si mai cititi ca mine, vrea sa-i intreb daca e adevarat ca:

  "Islamul este in razboi cu non-musulmanii (asa cum cer Coranul si ordinele lui Mohammed) de la crearea sa, in urma cu aproape 1400 de ani. "

  Multumesc!
  • +2 (8 voturi)    
   nu prea (Luni, 7 septembrie 2009, 10:47)

   PaulR [utilizator] i-a raspuns lui sadwank

   E adevarat ca islamul are acel element expansionist de 'unica religie adevarata' dar la fel il are si crestinismul (vezi crestinarea Americii de sud, a Africii etc.). Deocamdata ce vad sunt cateva zeci de state musulmane care nu se grabesc sa atace alte state nemusulmane.

   Statele musulmane s-au aliat cu cele nemusulmane inca din evul mediu (Imperiul otoman cu Franta de exemplu) iar musulmanii s-au omorat (si o fac inca) intre ei fara probleme.
   • 0 (4 voturi)    
    Nu se grabesc sa atace prin arme (Luni, 7 septembrie 2009, 12:40)

    Alex S [utilizator] i-a raspuns lui PaulR

    Nu se grabesc sa atace prin arme, pt ca sigur ar pierde. Sunt saraci si sunt in urma cu tehnologia. Dar se grabesc sa emigreze in Vest si sa faca cate 8 copii sa islamizeze vestul de dinauntru in modul asta. In Franta o femeie musulmana face 8.1 copii! In momentul in care sunt suficient de multi or sa atace crestinii, nu tarile vestice pt ca majoritatea vor fi musulmane in 30-40 de ani.
    • +4 (6 voturi)    
     istoria (Luni, 7 septembrie 2009, 20:14)

     ??? [anonim] i-a raspuns lui Alex S

     studiati putin istoria inainte sa spuneti aberatii xenofobe. in Palestina era pace pana sa vina cruciatii. evrei au prosperat in Caifatul musulman al Cordobei si au fost expulzati de crestini, pentru ca sa fie bine primiti in Imperiul Otoman.la fel crestini din Egipt, Etiopia, Armenia... au trait fara probleme intre musulmani, pana sa apara colonisti si misionari occidentali.
     cea mai mare tara musulmana din lume este Indonezia. asta va spune ceva?
  • -1 (7 voturi)    
   LAMURIRE PENTRU NAIVI (Luni, 7 septembrie 2009, 11:39)

   TUDOR30 [utilizator] i-a raspuns lui sadwank

   Profetul Mahomed in ultima infatisare in fata credinciosior dixit "Am primit porunca sa lupt impotriva oamenilor, pana cand toti vor marturisi << Nu e alt Dumnezeu, decat Allah>>
   O zi buna
   • +3 (5 voturi)    
    aiureli (Luni, 7 septembrie 2009, 16:11)

    nicolae [anonim] i-a raspuns lui TUDOR30

    sunt cativa romani care lucreaza in Iran si n-am auzit sa se planga ca sunt asupriti p-acolo, respecta legea de acolo si in rest sunt si baruri si fetite....
 • +4 (20 voturi)    
  Un cretin (Luni, 7 septembrie 2009, 10:03)

  ion [anonim]

  Un cretin, cara da masura gandirii ultraconservatoare a unor americani. Nu se vor trezi niciodata. N-au bagat de seama ca lumea a mai evoluat, ca altele sunt problemele ei. Du-te domnule si vezi arabii din Franta sau Anglia, crezi ca toti vor sa omoare americani? Precizez ca nu mor de dragul arabilor, insa prea sunt facuti de bau-bau .
 • +2 (16 voturi)    
  nu chiar (Luni, 7 septembrie 2009, 10:06)

  touretul [utilizator]

  Islamul e o religie violenta populata de fanatici manipulati de forte politice care joaca in perimetrul intereselor economice din Orientul Mijlociu. Daca n-ar fi petrol, n-ar fi niciun razboi.
  Pe de alta parte, teoriile conspirationiste nu au fost niciodata demontate de oficialitatile de la Washingtone. Raportul Congresului cu privire la cele intamplate e plin de gauri ca o sita. Nimeni nu a explicat unde sunt resturile avionului care a intrat in Pentagon si de ce zona a fost curatata imediat dupa atac. Nimeni nu a explicat de ce stalpii de infrastructura de la World Trade Centre prezentau taieturi perfecte in sectiune oblica. Nimeni nu a explcat de ce au cazut celelate cladiri cand doar turnurile gemene au fost lovite de avioane si acestea s-au prabusit vertical.
  Individul asta functioneaza ca un ofiter de contrainformatii. Nimic din ceea ce spune nu merita luat in seama.
 • -4 (12 voturi)    
  WTC MY ASS (Luni, 7 septembrie 2009, 10:08)

  John Doe [anonim]

  In avioane au fost desigur cativa arabi care au ajuns cu avioanele in turnuri. However turnurile nu s-au prabusit din cauza impactului cu avioanele. Actiunea CIA, FBI, Mossad etc s-a dorit a fi una de nota 10. Ei nu a fost asa, de la mine are nota de trecere dar este departe de un masterpiece.
 • +2 (12 voturi)    
  O prima observatie... (Luni, 7 septembrie 2009, 10:08)

  Fat-Frumos din Lacrima [anonim]

  Dupa figura pare un pictor impresionist. Dupa ce scoate pe gura un d/. Arabia Saudita este un aliat al SUA.
 • +1 (17 voturi)    
  Un interviu excelent... (Luni, 7 septembrie 2009, 10:09)

  A.Corneliu [utilizator]

  ...si exprimarea clara a unor realitati cu totul evidente pe care destul de multi le rasuceasc pe toate partile si le transforma in contrariul lor, pentruca asa vor ei sa le vada.
  • +1 (11 voturi)    
   Penibil (Luni, 7 septembrie 2009, 11:13)

   falafel [anonim] i-a raspuns lui A.Corneliu

   Daca un om inteligent ca tine poate sa califice acest interviu drept "excelent" e clar unde iti desfasori activitatea. Deci nu merita discutia, servici usor!
  • +1 (7 voturi)    
   Neica-Nimeni un nu stiu cine american (Luni, 7 septembrie 2009, 12:36)

   Neica-Nimeni un nu stiu cine american [anonim] i-a raspuns lui A.Corneliu

   Si acum o stire senzationala in direct: Stam de vorba cu cel mai ultrasecret agent al Statelor Unite ale Americii. ... R: Si ia spuneti-mi ce vrea sa faca actualul presdinte al Statelor Unite. BT: Doreste sa atace Libia! R: Si atacul cand va avea loc ? BT: Diseara la orele 22 da nu stie nimeni nici macar presedintele... Hai sa fim seriosi trebuie sa aveti o inteligenta f. mica ca sa credeti aberatii acestei poze de marketing. Probabil a dat cu matura vreo-data in viata prin biroul lui James Bond si acum stie toate secretele la nivel absolut. Face si el publicitate guvernului SUA ca sa mai umple paginile de inca un scandal si sa abata atentia de la problemele reale .
 • 0 (14 voturi)    
  america-adevarata teroare (Luni, 7 septembrie 2009, 10:20)

  olimpiu [anonim]

  Cine a poftit la bogatiile altora? Cine a atacat primul? Cine a creat un stat blestemat ca o sula -n coasta musulmanilor?
  Dupa ce a facut praf irakul pe motive contestate de toata lumea, dupa ce si-au pus slugi prin cateva state cu petrol, cine a carat si cine s-a imbogatit dupa petrolul arabesc? Cautati raspunsul si gasiti teroristii
  • 0 (2 voturi)    
   aha (Marţi, 8 septembrie 2009, 0:19)

   adi [anonim] i-a raspuns lui olimpiu

   le zici bine dar n-ar recunoaste americanii asta nici in ruptul capului, ei sunt natiunea cea mai democratica ,libera , corecta etc dar cu ce pret asta-i intrebarea.....
   • +2 (2 voturi)    
    matematica este grea rau!!! (Marţi, 8 septembrie 2009, 10:42)

    laurentiu [anonim] i-a raspuns lui adi

    http://www.ziare.com/articole/export+petrol+Irak
    vs.
    http://www.money.ro/news/razboiul-din-irak-sua-are-de-facturat-miliarde-de-dolari.html

    deci...ei fac un razboi de 2000-3000 de miliarde ca sa cumpere petrol de maxim 55.92 miliarde pe an, la care pun un adaos de sa zicem 100%, ceea ce inseamna ca obtin un venit (venit, nu profit!) de 55.92 miliarde pe an!....din acest venit sa zicem ca cota de profit e una imensa de 90% ....adica 50.328 miliarde pe an...buuun...
    Adica in cazul in care razboiul costa 2000 de miliarde, ei isi acopera cheltuielile peste 40 de ani iar in cazul in care costa 3000 de miliarde in 60 de ani!
    Buna Afacere!!!!

    P.S. si calculul este facut cu niste cifre absurde!
 • +3 (13 voturi)    
  / (Luni, 7 septembrie 2009, 10:37)

  doho [anonim]

  E penibila lipsa de responsabilitate a intervievatorului cand intervievatul sau spune o enormitate de genul asta:

  A.N.: Sunt SUA si statele occidentale in razboi cu musulmanii?
  B.T.: Din nefericire, nu. Musulmanii sunt in razboi cu SUA, cu Occidentul si restul lumii non-musulmane. In Islam, lumea este impartita in 2 parti: Casa Islamului (lumea musulmana) si Casa Razboiului (care suntem noi, restul lumii).

  In loc ca jurnalistul sa chestioneze presupusul expert de ce e o nefericire ca lumea non-islamica nu e in razboi cu lumea islamica (adica, o instigare la Al Treilea Razboi Mondial!), el serveste mingi la fileu ca - A.N.: America sufera inca de pe urma atacurilor de la 11 septembrie? Dar restul lumii mai este afectat?
  • -2 (4 voturi)    
   Eu cred ca face bine ce face (Luni, 7 septembrie 2009, 11:55)

   John Doe [anonim] i-a raspuns lui doho

   Ma refer la ce face reporterul, desigur.
   Il stoarce de toate ineptiile, nu il lasa sa para acceptabil.
   Desi nu sunt sigur ca e deliberat...
 • -2 (10 voturi)    
  petrolul, arabi si americani (Luni, 7 septembrie 2009, 11:42)

  vasile [anonim]

  Statele mai sus mentionate de cetateanul american au in comun petrolul pe care americani il vor. Ii doare in cot pe americani de jihad si chesti de religie. Religia americanilor este banul si nu are miros. De ce nu declara razboi Cubei sau Coreii de Nord? Pentru cele doua state nu au petrol.Daca americani cred ca pot sa vina intr-un stat si sa ia petrol sau orice alta bogatie fara sa ceara voie tari respective se inseala. Nu americani sunt promotori idei de ati apara cu arma in mina proprietatea ? Atunci de ce se mai mira ca arabi fac razboi cu ei. Arabi isi apara petrolul si asta ii supara pe americani.
  In rest de minciuni suntem satui
 • -2 (8 voturi)    
  Priviti, analizati, judecati, decideti! (Luni, 7 septembrie 2009, 12:06)

  Cetateanl turmentat [anonim]

  http://www.dailymotion.com/video/x2z1gt_wtc-7-bbc-nostradamus

  http://video.google.com/videoplay?docid=2296490368603788739#

  Mie mi-e clar: a fost o inscenare care sa justifice interventiile in Afganistam, Irak etc.

  Vechea logica iezuita: "Scopl scuza mijloacele".
  • 0 (6 voturi)    
   Ia vezi asta (Luni, 7 septembrie 2009, 12:36)

   Alex S [utilizator] i-a raspuns lui Cetateanl turmentat

   youtube.com/watch?v=6-3X5hIFXYU
   • 0 (10 voturi)    
    Hai sictir, nazist rasist! (Luni, 7 septembrie 2009, 12:52)

    Cetateanul turmentat [anonim] i-a raspuns lui Alex S

    Eu iti propun sa vezi si sa analizezi niste filme care dureaza peste o ora (sa nu zic aproape doua), si tu imi vii in jumatate de ora cu un clip de 7 minute care incearca sa insufle frica si sa starneasca rasismul si intoleranra religioasa!

    Sigur, fictiunea numita "The Mighty British Israel" cu "The Vicar of Christ" in frunte ar trebui sa conduca lumea, nu-i asa? Chiar daca pe parcurs s-au mai debarasat de cateva milioane de evrei care aveau defectul ca nu erau "British", cateva zeci de milioane de amerindieni, cateva zeci de milioane de crestini care aveau defectul ca nu erau catolici, iar acum isi fac planuri pentru musulmani etc.

    Cobai micut-dragut, vezi ca s-ar putea sa fii mult mai in fata decat iti inchipui pe lista lor si sa n-o stii!
 • -3 (5 voturi)    
  Thierry Meyssan va spune ceva ? (Luni, 7 septembrie 2009, 12:43)

  accipiter gentilis [anonim]

  Spune intervievatul ca "negarea, detasarea de realitate, naivitatea, invidia, bolile mintale sau stupiditatea sunt toate explicatii posibile la supraabundenta de teorii ale conspiratiei despre 11 septembrie. Toate aceste teorii au fost demontate in detaliu, de fiecare data cand au aparut". Fara a da nici macar un exemplu de "demontare in detaliu" . Sa-l credem pe cuvant ? Ce facem insa cu cele publicate de Thierry Meyssan , de exemplu ? Care demonteaza , in detaliu , sustinerile oficiale . Cei interesati pot citi "The Big Lie" (publicata si la noi) .
  • 0 (0 voturi)    
   Cititi "Le Pentagate" pe GoogleBooks: (Luni, 7 septembrie 2009, 13:18)

   Marian Boldea [utilizator] i-a raspuns lui accipiter gentilis

   http://budurl.com/cagb
 • 0 (12 voturi)    
  Spune pe bune (Luni, 7 septembrie 2009, 14:47)

  Curios [anonim]

  "Islamul este in razboi cu non-musulmanii (asa cum cer Coranul si ordinele lui Mohammed) de la crearea sa, in urma cu aproape 1400 de ani."
  SUA i au infruntat, asa cum zice si Tefft, inca din 1805 (...To the shores of Tripoli;)
  Filo-arabimea si simpletonii cu teoriile lor conspirative nu au decit sa plece pe ospitalierele meleaguri ale Shariei.
 • +2 (12 voturi)    
  ACEST CIA ESTE UN MINCINOS ORDINAR (Luni, 7 septembrie 2009, 15:07)

  MANOLIU VALENTIN [anonim]

  cine a finatat si inarmat gruparile extremiste, separatiste, xenofobe, sataniste albaneze si bosniace musulmane pentru desmembrarea fostei yugoslavii?
  rezervele federale americane, onu, nato, ue, guverne si servici de informatii internationale si biserica catolica prin papa obediente evreimii mondiale pentru colonizare evreiasca planetara.
  priviti romania si va lamuriti.
  in 1989 extremisti, separatisti si xenofobi maghiari au fost finantati si inarmati sa atace romania , prin tokes.
  romania finanteaza cu peste 350 de milioane de euro si participa cu trupe in afganiostan si irak pentru ca evreii sa jefuieasca si sa distruga aceste popoare si sa intre in posesia resurselor naturale pe gratis, iar pe de alta parte ataca romania, prin extremismul, separatismul si xenofobi maghiari.

  28 august 2009
  traficul si contrabanda de arme sunt supravegheate si controlate de evreimea mondiala, prin onu, nato, ue si altele
  http://ciuma-cancerulevreiescplanetar.blogspot.com/
 • +3 (13 voturi)    
  definitie (Luni, 7 septembrie 2009, 15:18)

  Marco [anonim]

  Acest domn CIA a definit doar din punct de vedere militar chestiunea. Asa o vede el, asa ar vedea el ca militar eliminarea problemei: ingenuncherea a 1,5 mld de oameni. Dar a ataca niste state doar pentru religia lor este o mare tampenie. Daca ne gandim ca probabil 1,45 mld din cele 1,5 nu au nici o manifestare violenta si vor sa-si traiasca viata in vatra lor musulmana, a gandi atat de fanatic nu ne diferentiaza de teroristi, dar am fi mult mai multi desigur. Sa nu uitam din ce razboaie religioase am iesit de vreo doar 150 de ani. Si fiti siguri ca exista resentimente din toate taberele. Pe de alta parte, in zonele lumii unde oamenii s-au transformat in vrednici mancatori de hamburgeri pasnici, suntem socati cand ne intalnim cu mulgatorii de capre care pot taia gatlejul unui om cu aceeasi delicatete ca pe al unei capre si fara sa clipeasca. E o chestiune de educatie, mai precis unora le lipseste cu desavarsire dar au acces la arme cu mult peste nivelul lor de educatie, pe cand altora le prisoseste si s-au domesticit prea mult. Am ajuns cam ca o turma de oi mancacioasa, care poate sa starneasca scarba unor oameni cu mai putine resurse si mai putin "dezvoltati". Pana la urma, dezvoltarea a adus doar obezitate si poluare, dar si pastile pentru tratarea bolilor obtinute in urma indoparii etc.
 • 0 (14 voturi)    
  Galustele lui Bruce (Luni, 7 septembrie 2009, 15:26)

  Duduveche Nealiatul [anonim]

  Sunt foarte bucuros ca vad ca multi romani nu mai inghit galustile oferite de americani, in particular de acest Bruce (de popou sa ne-apuce).

  Drama este ca, mai ales de cind e Base, americanii se comporta in RO ca pe plantatiile lor, dind ordine, comentind legile date de Parlament (bune, rele, un ambasador NU are voie sa le comenteze) si obraznicindu-se inj massmedia ceva de speriat.

  Dar, repet, romanii sigur se vor trezi la faptul ca USA nu inseamna decit "Uniunea Sovietica Ailalta".

  Mi-e sincer mila de americanul de rind care, bonom si naiv si muncitor, se lasa manipulat de acesti smecheri de la Casa Alba.
  • -1 (3 voturi)    
   ba sa nu-ti fie mila (Marţi, 8 septembrie 2009, 1:40)

   _Jack_ [utilizator] i-a raspuns lui Duduveche Nealiatul

   de americanu de rand, ca nu o duce rau deloc. Acesti smecheri de la Casa Alba reusesc de zeci si sute de ani sa dea un nivel de trai tarii lor mai inalt decat in multe alte tari din lume. Iar din China au facut plantatia lor de fabrici, aia muncesc de le sar capacele si americanii consuma, iar cu banii care ii primesc chinezii le cumpara datoriile la americani pe dobanzi de nimica..
 • +2 (14 voturi)    
  . (Luni, 7 septembrie 2009, 15:53)

  eustake [anonim]

  Americanii, condusi de big stupid bush jr. si cu ajutorul CIA, s-au bagat singur in rahat. Din pacate ne-au tras si pe noi.
 • -1 (13 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 7 septembrie 2009, 17:20)

  [anonim]

 • +3 (11 voturi)    
  Inteligentza sclipitoare (Luni, 7 septembrie 2009, 17:22)

  daffyduck [anonim]

  Mister Roscovatz e total pe langa subiect. M-as fi asteptat ca un om cu "pregatirea" lui sa fie mult mai pus la punct cu anumite detalii ....
  In primul si in primul rand , intr-adevar in Islam gasesti politici expansioniste in care religia lui Mohamed este cea adevarata dar haideti sa vorbim de Cruciade .. Jihad .. despre cum evreilor li se spune ca la orice necredincios ucis sunt mai aproape de un loc in rai ...

  La fel de bine , Islamul recunoaste Crestinismul Si Iudaismul .. problema lor e cu evreii , in special din punct de vedere militar / politic. Acum daca stam sa ne gandim ca Americanii sunt condusi din punct de vedere financiar de evrei.. vedem de unde Musulmanii au ajuns atat de "spaima zmeilor " .

  Iar apoi, nu iau apararea musulmanilor, dar americanii cauta in permanenta motive "teroriste" sau nu numai pentru a putea ataca "oficial" un stat. Cu romanii de ce credeti k se poarta altfel acum ? E vorba de resursele noastre,carnea de tun (razboaiele lor fictive cu terorismu - dar defapt mai vreau sa pun mana pe niste petrol ) si pozitia strategica la Marea Neagra. Nu ca ne-ar recunoaste de oameni bun ce suntem noi ..
  • +1 (3 voturi)    
   interese (Marţi, 8 septembrie 2009, 0:39)

   marian [anonim] i-a raspuns lui daffyduck

   ai puctat bine politica externa americana exprima interesele evreiesti , chiar secretarul Casei Albe fiind purtator de tichie si perciuni;)
 • +2 (10 voturi)    
  Roscova. (Luni, 7 septembrie 2009, 19:12)

  HESS [anonim]

  De unde dracul a mai aparut si ITZIK asta.
  Daca asta a fost agent CIA sau FBI si scoate asemenea ineptii pe gura cred ca l-au bagat la ospiciu de unde a iesit la termen.
  Auzi tu razboi cu SAUDITII. Ptiu ucuga-l toaca de traznit.
 • +4 (12 voturi)    
  ---'criminali prin vocatie ' (Luni, 7 septembrie 2009, 21:30)

  Luca Octavian [anonim]

  -------"america si americani " [ cu litera mica ] aceasta adunatura , de betivi , criminali , borfasi mondiali , agresori prin politica de "stat" si criminali acuza de terorism - pe cei care -si apara pana la disperare si sacrificiul suprem dreptul de proprietate si existenta demna , drepturi conferite de o milenarra istorie si nu de o aparatie efemera - avand la baza - hotiile ,crimele si jafurile -,-infractiuni acceptate ca politica de "stat -" si dictat impotriva noilor "'colonii "' din lumea araba si a europei de est --Acest BORDEL mondial ar ttrebui sa beneficieze din partea popoarelor lumii de o lectie cu adevarat usturatoare si spre aducere aminte -,- te inttrebi ;-ce a adus ca valori culturale patrimoniului universal al civilizatiei acest colos - in "haine de puscarias" --?
  • +5 (5 voturi)    
   Pai ce sa aduca... (Marţi, 8 septembrie 2009, 2:01)

   Ana Pauker [anonim] i-a raspuns lui Luca Octavian

   Un zbor pe Luna... De exemplu... Aa, ba nu, asta nu se pune ca cica a fost regizat in studio... Pai atunci as putea baga asa: in ziua de azi, in locul zvasticii si al imnurilor catre imparat fiecare stat isi poarta propriul drapel si propriile imnuri... Ce ar mai fi?... Aa, la repezeala, ca am zacusca pe foc: Mark Twain, Ernest Hemingway, Scott Fitzgerald, William Faulkner, Benjamin Franklin, Robert Millikan, Ernest Orlando Lawrence, William Shockley (ultimii trei au luat si premiu' Nobel, tu-i in soare pe masa...), niste cintareti (unii negrotei, da' asta e... am auzit ca plac si unora dintre romani... nu cred... e doar propaganda desantata...), actorasi, alea, alea... Chiar nu-i pomenesc pe toti, nici astia de mai sus nu meritau amintiti da' am zis ca poate nu se baga de seama, majoritatea fiind derizorii ca personalitate si ridicoli in anvergura...
   Atentie marita: nu comentez rolul SUA in evenimentele care au marcat negativ planeta ci doar incerc raspund la intrebarea, inteligenta de altfel, " ce a adus ca valori culturale patrimoniului universal al civilizatiei acest colos in haine de puscarias?". Am reusit?
   S-a dus dracu' zacusca. Va sarut.
  • 0 (0 voturi)    
   pt. Luca Octavian (Miercuri, 9 septembrie 2009, 8:56)

   Vlad I [anonim] i-a raspuns lui Luca Octavian

   Ma frate, daca taceai....eheee... Pai , era internetului ti se pare putin lucru? imposibil intr-o lume a hartiei, daca tu vrei informatii despre un anumit oras din Canada le ai in 10 sec, intr-o era a hartiei nu le puteai obtine nici in doua luni in ro. si cu un cost enorm. O natiune care domina top 500 supercalculatoare, (ro. nu are nici unul intre primele 500 calcuatoare ale lumii, rusine, da avem bani de catedrale) vor sa construiasca Sequoia un super-cal. de 20 pentaflops (cat toate cal. din top 500 la un loc) pana in 2011, apoi urmatorul va fi Dawn un supercal. de 500 pentaflops. Americanii nu pot fi prosti si in acelasi timp sa fie numarul 1 la mai toate domeniile.
 • +1 (3 voturi)    
  mda... (Marţi, 8 septembrie 2009, 12:28)

  Jimbo [anonim]

  baiatu' asta ne crede pe toti tampiti.... se abureasca pe altcineva...
 • -1 (3 voturi)    
  Intrebari retorice (Marţi, 8 septembrie 2009, 17:27)

  Dandu [anonim]

  De cand puzderia de absolventi de private a ajuns pe acest forum sa-si dea cu parerea despre o istitutie cum este CIA? Daca sunt cumva "profesionistii nostri" este cu atat mai grav caci interventiile lor denota cat de pregati sunt sau au fost! Daca sunt arabii nostri care isi fac afacerile prin tara evident ca sunt deranjati ca deconspirarea unor activitati de finantare a terorismului si au starnit aceasta agiatie. Oricum simetria si consistenta punctelor de vedere ma indreptatesc sa calific melajul de mai sus ca fiind cel putin rau voitor sau incult sau stupid. In rest din aceste comenarii lipseste un personaj care era zilnic injurat pentru toate - Base. In rest, mai rasfirati.....
 • +1 (1 vot)    
  ha ha (Miercuri, 9 septembrie 2009, 4:03)

  mustafa pereira [anonim]

  Am cunoscut personal 3 agenti CIA si toti erau varza. Dispensabili si aventurieri sunt cuvintele care-i caracterizeaza perfect. Unul care are 14 de ani de cand lucreaza cu agentia are 16 de dependenta de tot tipul de stupefiante.
  Faptul ca e fost agent nu-l face pe morcoveata asta guru al politicii mondiale... dimpotriva: creiere spalate.
 • +1 (1 vot)    
  ce gogosi vinde asta (Miercuri, 9 septembrie 2009, 5:50)

  goe [anonim]

  Nu exista fost angajat CIA. Din CIA, ca si din orice alt serviciu de informatii, se iese doar cu picioarele inainte. Restul e cancan (adica un ghiveci de banalitati cu dezinformari, provocari si ceva ketchup de taiat greata). Junk food for thought. Bruce asta e idolul meu de azi inainte. Mare om, mare caracter. Ma intreb daca are copyright pentru expresia "pericolele apare de unde nu te astepti" pentru ca vreau sa o fac motto-ul meu de azi inainte (cu dezacord cu tot).
 • 0 (0 voturi)    
  O prostie (Miercuri, 9 septembrie 2009, 12:50)

  DEFAV [anonim]

  ce spune mister Bruce...uite asa s-au pornit niste razboaie, cind somnul ratiunii naste monstri si cind militaristii lumii au avut creierele infierbintate.
  Morcoveata asta e clar Bush-ist, adica...o hahalera .
  "Peace,peace..." asa spunea mereu in discursurile cu care isi motiva invazia in Irak, dar cum vrei tu pace daca pleci la razboi ?Aaa, ca are Irak-ul arme de distrugere in masa ?Nu s-a dovedit nimic, si ar fi trebuit ca toti politrucii aia in frunte cu Bush sa fie
 • 0 (0 voturi)    
  adevarul despre CIA (Joi, 8 aprilie 2010, 20:34)

  MADALIN [anonim]

  am dovezi inpotriva CIA privind actiunilor lor .de exemplu : Irack; europa si 11 09 2001 din SUA
 • 0 (0 voturi)    
  anenintarea de catre CIA (Joi, 8 aprilie 2010, 20:47)

  madalin [anonim]

  la cateva ore am fost saltat de pe strada de catre 4
  agenti CIA . Datorita dovezilor mele inpotriva LOR.
  un prieten de-al meu fost agent CIA mi-a pus la dispozitie multe detalii despre EI . la 2 saptamani a fosa ucis de catre CIA.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by