Doi frati, in varsta de 10 si 12 ani, care au torturat doi copii, au fost scutiti de procesul pentru tentativa de omor, joi, dupa ce acestia au pledat vinovati pentru reducerea pedepsei.

Acestia au recunoscut ca au talharit, au abuzat sexual si au provocat intentionat durere victimelor lor, in varsta de 9 si 11 ani, in timpul unui atac premeditat extrem de violent. Cu toate acestea, Serviciul de Procuratura al Coroanei a declarat ca cei doi baieti risca in continuare pedeapsa maxima - inchisoarea pe viata, scrie The Times.

Atacul a avut loc in luna aprilie, la 25 de zile dupa ce fratii fusesera luati in grija de o familie adoptiva, in satul Edlingon, South Yorkshire. Victima in varsta de 9 ani a fost gasita ratacind pe strazi, desculta si murdara de noroi si de sange. Prietenul sau, in varsta de 11 ani, a fost gasit la scurt timp, intr-o rapa. Acesta era inconstient si dezbracat de la talie in jos si fusese lasat sa moara dupa ce a fost lovit cu o chiuveta in cap.

Copilul mai mic incercase sa se sinucida, la instructiunile atacatorilor, introducand-si un bat ascutit pe gat. Acelasi bat ii fusese bagat in mana, iar apoi atacatorii i-au pus o tigara aprinsa pe rana si i-au ars urechile si pleoapele.

Asistentii sociali din Doncaster, care i-au monitorizat pe atacatori pentru o perioada de mai multi ani, au spus ca, la momentul de fata, revizuiesc cazul baietilor, dar au refuzat sa faca alte comentarii.