Un grup de aparare al drepturilor animalelor, Mercy for Animals, a difuzat miercuri un clip video care arata cum mii de pui vii de gaina sunt introdusi intr-un malaxor si transformati in pasta, relateaza AFP. Grupul a declarat ca au filmat secventele cu o camera ascunsa in interiorul crescatoriei de pui din localitatea Spencer din statul american Iowa, si sustin ca imaginile sunt reprezentative pentru modul crud in care puii de gaina sunt tratati in industria avicola.

Organizatia Mercy for Animals sustine ca aproape 150.000 de masculi care ies din gaoace la fiecare 24 de ore sunt separati de femele pentru ca nu pot fi crescuti si folositi la producerea de oua si sunt aruncati intr-un malaxor.

"Aceste animale sunt condamnate sa moara din prima zi pentru ca nu pot face oua si nu cresc destul de mult si destul de repede pentru a fi folositi intr-un mod profitabil. Sunt aruncati de vii intr-un tocator si sunt facuti bucatele. Peste 30 de milioane de pui in fiecare an isi gasesc sfarsitul in acest mod barbar la aceasta fabrica", se arata in comunicatul Mercy for Animals.

Grupul sustine ca si femelele sunt tratate intr-un mod ingrozitor. Ciocurile acestora sunt rupte si apoi animalele sunt ingramadite cate 100 intr-o cutie pentru a fi transportate in diverse locuri, relateaza sursa citata.

Hy-Line International, proprietarul fabricii in care s-au filmat secventele a raspuns printr-un comunicat in care declara ca "prioritatea companiei este ingrijirea adecvata si siguranta pasarilor si a angajatilor" si mentioneaza ca a declansat o investigatie privind cazul de fata.

Atentie! Imagini socante!