Autoritatile indoneziene au continuat joi dimineata operatiunile de cautare a eventualilor supravietuitori care ar fi ramas blocati sub daramaturi, dupa ce seismul de peste 7 grade de miercuri, din vestul insulei Java, a provocat moartea a 46 de persoane si a distrus mai multe case, relateaza Reuters.

"Cel putin 46 de persoane au murit si peste 18.000 de case sunt avariate in vestul insulei Java", a spus Priyadi Kardono, purtator de cuvant al Agentiei pentru gestionarea catastrofelor din Indonezia.

Potrivit agentiilor guvernamentale, numarul victimelor ar putea sa creasca. Ultimul bilant raportat de autoritati in timpul serii a fost de 35 de morti si 40 de disparuti, in timp ce alte sute de persoane au fost ranite.

Un puternic cutremur cu magnitudinea de 7 grade s-a produs miercuri pe insula indoneziana Java, la ora 7:55 GMT si a avut epicentrul la mai putin de 200 km in sudul capitalei Jakarta, la o adancime de 63 km. Cutremurul a fost resimtit si in Jakarta, unde birourile si centrele comerciale au fost evacuate.