Parlamentul de la Chisinau - care se intruneste, miercuri, pentru a doua oara dupa alegerile din 29 iulie - ar urma sa declare vacant postul de presedinte al Republicii Moldova. Anuntul a fost facut de vicepresedintele Partidului Liberal Democrat, Alexandru Tanase.

Potrivit Radio France International, comunistii au anuntat ca nu vor participa nici la aceasta sedinta a Parlamentului. Totusi, liderii Aliantei pentru Integrare Europeana s-au declarat convinsi ca vor obtine de la comunisti mai mult de opt voturi, necesare pentru desemnarea presedintelui. "Partidul Comunist nu mai este ce a fost odata", a adaugat Alexandru Tanase.

"Vom avea o sedinta cu o serie de colegi, de ordin politic, si vom trece la proceduri de adoptare a legilor si inclusiv la procedura de alegere a sefului statului, numai dupa ce vom avea hotararea Curtii Constitutionale", a mai precizat el. In opinia lui Alexandru Tanase, imediat cum se va institui noul guvern, va fi solutionata problema interimatului functiei presedintelui.