O bomba artizanala a explodat, miercuri dimineata, in fata Bursei din Atena - au anuntat surse ale politiei, citate de France Presse. Au fost inregistrate pagube materiale.

Bomba, care a fost plasata intr-o masina, a distrus sase autovehicule si fatada cladirii Bursei, situata pe un bulevard din vestul capitalei Greciei. Circulatia in zona a fost intrerupta aproximativ o ora.

Un necunoscut a anuntat aceasta actiune, printr-un telefon pe care l-a dat cotidianului Eleftherotypia, permitand politistilor sa ia masurile de precautie. Explozia se produce cu trei zile inainte de inaugurarea, de catre premierul Costas Simitis, a Targului International de la Salonic. Deocamdata, acest atentat nu a fost revendicat.

UPDATE: Potrivit agentiei France Presse, o persoana a fost ranita in urma deflagratiei. Este vorba despre o femeie, care a fost ranita usor de cioburi de la fereastra sparta.

Un alt atentat cu bomba a avut loc la Salonic. O persoana neidentificata a avertizat politia si redactia unei televiziuni. Bomba, plasata in spatele unui minister, a provocat pagube materiale minore.