Negociatorul sef al Iranului in dosarul nuclear a declarat ca republica islamica "este pregatita" de noi negocieri cu marile puteri in legatura cu programul sau atomic, iar Teheranul a actualizat setul de propuneri ce urmeaza sa fie prezentat, informeaza AFP.

"Pachetul de propuneri al republicii islamice este actualizat si este finalizat, urmand sa fie prezentat puterilor mondiale", a declarat marti Saeed Jalili, care este si presedintele Consiliului Suprem al Securitatii Nationale.

"Speram ca, cu voia lui Allah, o noua runda de discutii va avea loc, pentru a atinge o lume plina de progres si justitie", a declarat Jalili.

Oficialul iranian a declarat ca Iranul este pregatit cu un nou pachet de propuneri, "revizuit"in concordanta cu evenimentele globale desfasurate in ultimul an, incluzand criza economica si razboiul dintre Rusia si Georgia.

Jalili a afirmat ca pachetul de propuneri va fi prezentat celor cinci tari membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU - Marea Britanie, China, Franta, Rusia si SUA -, precum si Germaniei.

Cele sase state urmeaza sa se intalneasca miercuri, in apropiere de Frankfurt, pentru a lua in considerare inasprirea sanctiunilor impotriva Iranului, daca guvernul de la Teheran refuza sa se intoarca la masa negocierilor pe marginea dosarului sau nuclear.

SUA si aliatii sai acuza Iranul ca dezvolta un program nuclear militar, insa Teheranul afirma ca obiectivele sale sunt strict civile.