Statele Unite ale Americii nu vor mai exista in iulie 2010, a declarat un politolog rus, comparandu-l pe presedintele american Barack Obama cu ultimul lider sovietic, Mihail Gorbaciov. "Probabilitatea ca Statele Unite sa inceteze sa existe in iulie 2010 este de peste 50%, a precizat Igor Panarin, profesor al Academiei diplomatice din Ministerul rus de Externe, citat de AFP.

"Rezultatele exercitiului financiar care se va termina pe 30 septembrie vor soca investitorii", a declarat el, preconizand ca procesul dezintegrarii va incepe in luna noiembrie. Politologul rus a evocat uraganul Katrina, violenta in randul tinerilor, familiile monoparentale, inchisorile suprapopulate si homosexualitatea, concluzionand ca societatea americana este in pragul unei "catastrofe psihologice".

Ducand mai departe rationamentul, Panarin a realizat o paralela intre America de acum si Uniunea Sovietica, inaintea destramarii. "Datoria SUA s-a multiplicat de sapte ori in 11 ani. Sub Gorbaciov, datoria sovietica s-a marit de cinci ori", a avertizat el. "Obama are mentalitate de socialist, vorbeste bine, dar nu a condus niciodata nimic. Va conduce SUA catre un crah", a precizat Igor Panarin.