Medicul legist al districtului Los Angeles a decis ca moartea lui Michael Jackson este un caz de omucidere, fiind cauzata de o intoxicatie cu anestezice, noteaza BBC. Raportul alcatuit de medicul legist precizeaza ca puternicul anestezic Propofol si sedativul Lorazepam au fost principalele medicamente a caror administrare a dus la moartea regelui muzicii pop. Cu toate acesta, medicul personal al megastarului, Conrad Murray, nu a fost numit suspect.

Conform raportului, cauza oficiala a decesului este intoxicarea acuta cu Propofol, legistul precizand clar ca este vorba de omucidere. Politia l-a interogat pe medicul personal al megastarului, Conrad Murray, insa acesta nu a fost numit suspect. Murray a negat cu vehementa orice implicare in tragicul deznodamant.

Potrivit unor documente oficiale date publicitatii luni, medicul legist implicat in ancheta privind moartea megastarului a ajuns la concluzia ca decesul acestuia ar fi survenit din cauza unei supradoze de Propofol. Anchetatorii au descoperit un nivel letal de Propofol, un anestezic puternic sub denumirea comerciala de Diprivan, in corpul lui Michael Jackson.

Michael Jackson a murit la 25 iunie la Los Angeles, la varsta de 50 de ani, in urma unui stop cardiac.