Mii de femei din Marea Britanie sunt nevoite sa nasca in afara maternitatilor din cauza lipsei paturilor si a numarului insuficient de cadre medicale, relateaza DailyMail. Vietile mamelor si ale copiilor sunt puse astfel in pericol, insa sefii sistemului de sanatate din Marea Britanie spun ca nu au ce sa faca si dau vina pe criza financiara, care a lasat multe femei fara loc de munca si fara posibilitatea de a plati internarea intr-un spital privat.

Statisticile arata ca in ultimii 2 ani s-au inregistrat cel putin 63 de nasteri in ambulante si 608 in drum spre spital, 117 nasteri la Camerele de garda ale spitalelor, 115 nasteri in alte pavilioane ale spitalelor decat in maternitati si 36 de nasteri pe coridoare. In plus, unele nasteri au avut loc chiar in birouri, lifturi sau rulote.

Sefii sistemului medical din Marea Britanie admit faptul ca mii de femei au fost nevoite sa nasca in afara spitalelor, din cauza ca nu mai gasesc un loc in unitatile medicale, dar dau vina pe criza financiara, care a facut ca multe femei sa isi piarda locul de munca si sa nu isi mai permita sa nasca in spitale private, ceea ce a facut ca spitalele din sistemul public de sanatate sa devina neincapatoare.