Cancelarul german Angela Merkel este acuzat ca ar fi organizat o petrecere privata pe banii contribuabililor, cu ocazia zilei de nastere a lui Josef Ackermann, seful Deutsche Bank. Acuzatiiile la adresa lui Merkel, respinse categoric de Cancelarie, reprezinta o incercare serioasa pentru aceasta, care se pregateste sa candideze, luna viitoare, pentru un al doilea mandat, relateaza Financial Times.

La randul lor, reprezentantii Deutsche Bank au refuzat sa comenteze zvonurile.

In schimb, Josef Ackermann, cel mai influent si in acelasi timp controversat bancher german, a declarat, intr-o emisiune televizata, ca Angela Merkel ar fi dat o petrecere in cinstea sa in aprilie anul trecut, la sediul institutiei pe care aceasta o conduce: "Mi-a spus ca vrea sa faca ceva pentru mine", a marturisit Ackermann, care a implinit 60 de ani in februarie 2008. "Mi-a spus sa invit in jur de 30 de prieteni din Germania si din strainatate cu care mi-ar placea sa petrec o seara la Cancelarie. Si trebuie sa spun ca a fost o seara fantastica".

Rivalii politici ai lui Merkel, care au supranumit cazul "Cina pentru Jo", s-au grabit sa ii ceara cancelarului german sa dea explicatii in fata Parlamentului pentru natura fondurilor cheltuite pentru organizarea petrecerii, acuzand-o pe aceasta ca a dat raspunsuri incomplete.