Trei palestinieni au fost ucisi si alti noua raniti dupa un raid al aviatiei israeliene in noaptea de luni spre marti, care urmarea distrugerea a doua tunele de contrabanda din sudul Fasiei Gaza, potrivit unui bilant oferit de surse medicale palestiniene si citat de AFP.

Aviatia a lansat acest raid in urma unui tir de mortiere care a facut mai multi raniti in randul soldatilor evrei, a precizat armata israeliana, intr-un comunicat.

Tunelele vizate, situate in apropierea orasului Rafah, la granita cu Egiptul, s-au prabusit in momentul in care mai multi palestinieni se aflau in interiorul lor.

Trei frati, Mansour (30 ani), Wael (26 ani) si Ibrahim Al-Batniji (24 ani) au fost ucisi in urma acestui raid. Alti noua palestinieni au fost raniti, dintre care trei grav. O alta persoana este data disparuta.

Tunelele erau folosite pentru trafic de arme, de carburant si de alte produse dinspre Egipt spre Fasia Gaza, care este supusa unei blocade israeliene dupa ce miscarea islamista palestiniana Hamas a preluat puterea in acest teritoriu, in iunie 2007.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat in mai multe randuri, in ultimele saptamani, ca armata va "replica fiecarui tir de racheta sau obuz".

Luni, un palestinian a fost ucis si un altul ranit in nordul Fasiei Gaza, in apropierea frontierei cu Israelul.

Armata israeliana a lansat, la inceputul acestui an, o ofensiva in Fasia Gaza, motivul invocat fiind stoparea tirurilor de rachete din Fasia Gaza.

Aceasta operatiune militara a facut peste 1.400 de victime si 5.000 de raniti in randul palestinienilor, in majoritate civili, devastand zone vaste din acest teritoriu suprapopulat.