Medicul legist din Los Angeles a precizat luni ca Michael Jackson ar fi murit din cauza unei supradoze de propofol. Anchetatorii au descoperit un nivel letal de propofol, un anestezic puternic sub denumirea comerciala de Diprivan, in corpul lui Michael Jackson, dupa cum se arata intr-un document oficial publicat luni la Houston, relateaza LA Times. Conform declaratiilor medicului megastarului date politiei, acesta l-ar fi tratat pe Michael Jackson pentru insomnie timp de sase saptamani, administrandu-i 50 de miligrame de propofol in fiecare seara. Ultima doza i-a administrat-o cu putin timp inaintea decesului.

Conrad Murray, medicul personal al vedetei, a recunoscut ca ii administra lui Michael doze de propofol pentru a-l ajuta sa doarma, dar ca in ultimul timp, de teama ca megastarul devenea dependent de medicament, a incercat sa micsoreze cantitatea folosita. Acesta ar fi redus doza la 25 de miligrame de propofol si l-a combinat cu alte doua sedative, lorazepam si midozolam.

In dimineata mortii lui Jackson, Murray a incercat sa-l adoarma fara sa foloseasca propofol. Acesta a declarat ca i-a administrat valium lui Jackson la ora 1:30, iar apoi la ora 2 i-ar fi administrat intravenos o doza de lorazepam. Pentru ca medicamentele nu au avut efect, la ora 3 Murray i-a dat vedetei o doza de midazolam.

Medicul a declarat ca a incercat si alte medicamentele in orele ce au urmat, dar pentru ca nu au avut niciun efect, la ora 10:40 i-a administrat lui Jackson 25 de miligrame de propofol, dupa ce acesta ar fi cerut medicamentul insistent, se arata in documentele oficiale.

Dupa ce vedeta ar fi adormit, medicul ar fi plecat pentru scurt timp, iar cand s-a intors l-a gasit pe Jackson fara suflare. Acesta a incercat sa-i acorde primul ajutor si a sunat la urgente. Starul in varsta de 50 de ani a fost dus la Spitalul UCLA MEdical Center unde a fost declarat mort.

Murray a mai declarat ca nu era singurul medic care ii administra vedetei propofol.

Conform sursei citate, investigatia asupra mortii megastarului s-a axat in mare parte pe propofol, un anatezic administrat in mod obisnuit de doctori in timpul interventiilor chirurgicale. Investigatorii incearca sa clarifice daca, pentru decizia lui Murray de a-i administra propofol lui Jackson ca somnifer in afara unui centru medical specializat, acesta nu poate fi acuzat de ucidere din culpa.