Pompierii continua luni, pentru a treia zi la rand, eforturile de stingere a incediilor de padure din nord-estul Atenei. In ajutorul operatiunilor au fost trimise 12 avioane cu apa si 4 elicoptere, a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al pompierilor.

Alte trei aparate de zbor din Franta vor ajunge in Grecia in decursul zilei de luni. Peste 500 de oameni, dintre care 42 ciprioti, participa la operatiunile la care armata a trimis aproximativ 100 de cisterne.

Flacarile nu s-au oprit doar la portile Atenei. Alte incendii de padure au izbucnit si in Boeotia, la nord de capitala, in regiunea Karystos, precum si in Porto Germanos, in nord-vestul Atenei. Actiunile pompierilor sunt ingreunate de rafale violente de vant. Peste 15.000 de hectare de padure au fost distruse de sambata dimineata, potrivit autoritatilor regionale.

Prefectul Atenei, Yannis Sgouros, a declarat ca Grecia se confrunta cu o "indescriptibila catastrofa ecologica". Incendiile sunt cele mai grave de la cele din august 2007, care au facut 77 de morti si au distrus peste 250.000 de hectare.

Visit msnbc.com for Breaking News, World News, and News about the Economy