Agentia Spatiala americana (NASA) a decis duminica sa stabileasca definitiv pentru marti, 25 august, lansarea spre Statia Spatiala Internationala (ISS) a navetei Discovery, avand la bord sapte astronauti, intre care si un suedez, scrie presa internationala de luni.

Responsabilii misiunii au anuntat intr-o conferinta de presa ca niciun obstacol tehnic nu va impiedica decolarea navetei prevazuta pentru 25 august la ora 05:36 GMT, ora 07:36 ora Romaniei.

Conditiile meteorologice s-au ameliorat fiind 80% sanse de vreme favorabila, a declarat meteorologul bazei aeriene. Naveta va transporta mai multe tone de materiale, hrana si piese pentru Statia Spatiala. Dupa o misiune de 13 zile, Discovery va aduce pe Pamant mai multe echipamente defecte de pe ISS.

Misiunea este cea de-a 37-a pentru naveta Discovery si este a 30-a misiune de intretinere a statiei spatiale internationale. Flota Nasa va mai avea de efectuat doar sase zboruri pana la retragerea din circulaţie a flotei sale spaţiale, prevazuta pentru septembrie 2010.