Politistii venezueleni au folosit gaze lacrimogene pentru a opri mii de manifestanti care protestau impotriva unei noi legi a educatiei sa treaca printr-un cordon de securitate in Caracas, informeaza BBC. Suporterii lui Hugo Chavez au organizat si ei o contrademonstratie in capitala.

Demonstrantii acuza guvernul presedintelui Hugo Chavez ca incearca sa indoctrineze copii cu "valorile socialiste".

Zeci de persoane au fost ranite in urma violentelor, insa starea lor nu este grava.

Mii de venezueleni protesteaza, de peste o saptamana, impotriva noii legi a educatiei, aprobata recent de catre parlamentarii din Caracas. Principalii opozanti sunt Biserica Catolica si universitatile, in timp ce sindicatele profesorilor au amenintat ca vor boicota cursurile.

Unii parinti au amenintat ca-si vor retrage copiii de la scoala daca in noua programa va exista "orice material socialist".

Guvernul sustine insa ca noua lege incurajeaza accesul la educatie in mod egal, indiferent de starea economica. Scolile sunt obligate sa-si bazeze predarea pe asa-numita "doctrina bolivariana", cu referire la idealurile eroului Simon Bolivar, intre care unitatea Americii Latine si autodeterminarea nationala.

O incercare similara de a reforma sistemul de educatie a avut loc in 2002. Ea a dus ulterior la o tentativa de lovitura de stat impotriva lui Hugo Chavez.