Numarul femeilor arestate pentru ca au condus autovehicule in stare de ebrietate a crescut, in Statele Unite, cu o treime in ultimii 10 ani, potrivit unui raport FBI preluat de France Presse. Documentul releva ca numarul barbatilor beti la volan este de patru ori mai mare decat al femeilor, insa numarul soferitelor care conduc dupa ce au baut unul sau mai multe pahare de alcool a crescut cu 28,8 intre 1998 si 2007.

Ideea a fost reluata si de secretarul Transporturilor, Ray LaHood, care a precizat intr-un comunicat dat publicitatii ca tendinta este, intr-adevar, alarmanta. "Alcoolul la volan este o problema care afecteaza toate segmentele societatii si, din nefericire, este in crestere numarul femeilor arestate pe motiv ca au consumat alcool la volan" - a adaugat Ray LaHood.

Potrivit unui studiu efectuat de Ministerul Transporturilor, anual, se inregistreaza in Statele Unite aproximativ 2.000 de morti, din cauza femeilor care s-au urcat la volan dupa ce au consumat alcool (dintr-un total de 12.000 de decese in cursul accidentelor in care a fost implicat alcoolul). In 2007, peste 160.000 de femei au fost retinute de politie pentru ca au condus in stare de ebrietate.