Autoritatile franceze au declarat ca au abandonat cautarea cutiilor negre ale avionului Air France prabusit in Oceanul Atlantic la inceputul lunii iunie, transmite AP. Toate cele 228 de persoane au murit dupa ce aparatul Airbus 330 a disparut deasupra Atlanticului, in timpul unei curse de la Rio de Janeiro la Paris.

Agentia franceza care se ocupa cu anchetarea accidentului a anuntat intr-un comunicat ca nava de cercetare care a condus operatiunile de cautare ale cutiilor negre a parasit zona si va ajunge joi in Dakar (Senegal).

Potrivit comunicatului, cea de-a doua faza a eforturilor de cautare "s-a terminat". Agentia precizeaza ca anchetatorii si expertii se vor reuni in saptamanile urmatoare, pentru a decide daca vor lansa a treia etapa a cautarilor, fara insa sa ofere detalii.

La 23 iunie, autoritatile franceze au dezmintit informatia cotidianului Le Monde, potrivit careia un submarin al Marinei a captat un semnal care ar putea proveni de la cutiile negre ale avionului A330. Cutiile negre ale avionului Airbus nu au fost inca "localizate", a declarat atunci un purtator de cuvant al Biroului de anchete si analize (BEA).

Prabusirea cursei Airbus A330 deasupra Atlanticului, in noaptea de 31 mai - 1 iunie, cu 228 de persoane la bord, constituie cea mai mare catastrofa din istoria companiei aeriene franceze.

Cauzele prabusirii raman necunoscute.

Echipele de cautare au recuperat circa 50 de cadavre, precum si sute de bucati din aeronava prabusita.