Cancelarul german Angela Merkel ramane si in 2009 in topul celor mai puternice femei, top realizat de revista Forbes. In acest an, cele mai multe nume de pe lista sunt ale unor femei din lumea afacerilor. Pe lista celor 100 de femei considerate cele mai puternice de pe planeta in 2009, 60% sunt americance.

Cu exceptia doamnei Merkel, ramasa prima in top pentru al patrulea an consecutiv celelalte noua femei din top sunt toate sefele unor mari companii. Intre acestea, frantuzoaica Anne Lauvergeon, presedintele grupului nuclear francez Areva (pozitia 9) si americanca Irene Rosenfeld, presedinta Kraft Foods (locul 6).

Noua presedinta a Yahoo, Carol Bartz, este pe pozitia 12, in timp ce Susan Decker, cea care a condus grupul inaintea sa, era pe locul 50 in 2008.

Daca anul trecut fosta sefa a diplomatiei americane, Condoleezza Rice, era pe locul 7, cea care i-a urmat, Hillary Clinton, este acum doar pe locul 36.

In top a intrat in 2009 si sotia presedintelui american, Michelle Obama pe locul 40, dar si Sonia Sotomayor pe locul 54, devenita primul procuror general al SUA de origine hispanica.

De mentionat este si numele Soniei Gandhi, presedinta Partidului Congresului din India, care a urcat pe locul 13 de pe 21 in 2008.

Regina Marii Britanii a urcat pe locul 42 in acest an, fata de 58, anul trecut.

Vezi intregul Top 100 al celor mai puternice femei din lume in 2009, intocmit de revista Forbes.