Un slogan nazist nu este nazist decat in germana. Asa a decis Curtea Constitutionala Federala Germana, care a explicat joi ca un slogan nazist nu poate fi interzis in tara, decat daca este scris in limba germana; daca este tradus intr-o limba straina, el nu poate fi sanctionat, transmite AFP.

Decizia celei mai inalte curti de justitie intervine dupa ce o persoana a fost judecata pentru posesia a 100 de tricouri pe care era scris mesajul "Blood and Honour". In limba germana, deviza este aceeasi cu a tinerilor hitleristi. Din aceasta cauza, un tribunal din Gera, estul Germaniei, anuntase anterior ca sloganul reproduce deviza unei organizatii interzise si, in consecinta, il condamnase pe acuzat la o amenda de 4.200 de euro.

"Blood and Honour" este o organizatie internationala extremista, iar aripa germana este interzisa de autoritati. Curtea federala a decis, insa, ca traducerea sloganului intr-o limba straina constituie "o diferenta de fond" cu contextul istoric german, in conditiile in care el nu este asociat niciunui simbol.