Intre 120 si 150 de salariati France Telecom au manifestat miercuri dimineata la Besancon dupa ce un agent al companiei s-a sinucis in noaptea de luni spre marti, marcand a 20-a sinucidere din ultimele 18 luni. Sindicatele atribuie aceste evenimente repetate politicii de gestionare a personalului in cadrul grupului francez de telecomunicatii, informeaza AFP.

"Din februarie 2008, este a 20-a sinucidere ce are loc in cadrul France Telecom, asa cum a anuntat si Observatorul pentru stres si mobilitate fortata", un organism al sindicatelor, a declarat Patrick Ackermann, delegat al sindicatului Sud PTT.

Pe langa cele 20 de decese, au mai avut loc alte 12 tentative. Mai mult decat atat, acesta este al patrulea suicid in decurs de patru saptamani.

Nicolas G., in varsta de 28 de ani, celibatar si fara copii, de profesie tehnician, "a fost numit recent pe un post pe care il considera foarte descalificant", a declarat Jacques Trimaille, un alt delegat Sud PTT. Tanarul nu a lasat nici un mesaj care sa ii motiveze gestul, "dar cauzele sunt in mod sistematic aceleasi, si anume gestionarea companiei, stresul si conditiile rele de munca", a declarat sindicalistul.

"Este o problema globala. Probabil exista doar o singura cauza, dar in proportie de 90% este o problema ce tine de intreprindere", a mai spus acesta.

Directiunea regionala a France Telecom nu a putut oferi un comentariu imediat asupra tragicului eveniment.

La 14 iulie, un alt salariat din cadrul companiei s-a sinucis la Marsilia, acuzand "suprasolicitarea de la locul de munca" si "managementul prin teroare".