Oficialii francezi au interzis unei femei musulmane sa inoate intr-o piscina publica deoarece era imbracata in burqini, un costum de baie care acopera intreg corpul, cu exceptia fetei, mainilor si picioarelor, transmite BBC. Personalul piscinei aflata in estul Parisului i-au interzis femeii accesul in apa, citand "grija pentru igiena".

Femeia mai inotase o data in piscina din Emerainville in burqini, un costum de baie creat de designerul libanezo-australian Aheda Zanetti special pentru musulmane.

Zilele trecute, angajatii piscinei i-au interzis insa femeii sa intre in apa, dupa ce i-au reamintit "regulile care se aplica in toate piscinele publice si care interzic inotul in cazul persoanelor imbracate".

Femeia, care este o frantuzoaica convertita la Islam, sustine insa ca a fost discriminata si ca "va lupta sa schimbe aceste lucruri. Si daca vad ca lupta este pierduta, nu pot sa nu ma gandesc sa parasesc Franta".

Primarul din Emerainville, Alain Kelyor, a declarat ca "toate acestea nu au legatura cu Islamul", aduagand ca burqini nu este "un costum de inot islamic" si ca "nu exista in Coran".

Scandalul a intervenit intr-un moment in care guvernul de la Paris ia in considerare mijloace prin care sa limiteze purtarea costumului traditional (burka) dupa ce presedintele Nicolas Sarkozy a spus ca reduce demnitatea femeii.

In 2004, Franta a interzis purtarea valului islamic in toate scolile publice.

In Franta traieste ce mai mare populatie de musulmani din Europa occidentala, respectiv 5 milioane de persoane.