Un elicopter si un avion de mici dimensiuni s-au ciocnit deasupra raului Hudson din New York, a anuntat politia din metropola americana, care afirma ca exista cel putin un mort, dupa ce initial anuntase"numeroase victime". Potrivit New York Post, aparatele s-au ciocnit in apropierea localitatii Hoboken (New Jersey), resturile de fuzelaj cazand in apele raului dar si pe pamant.

Incidentul s-a produs in jurul pranzului.

Potrivit informatiilor, in avion se aflau doua persoane, in timp ce la bordul elicopterului se aflau cel putin sase oameni.

Cel putin o persoana a murit in urma coliziunii dintre cele doua aparate. Scafandrii politiei din New York incearca sa gaseasca celelalte victime ala incidentului.

Avionul decolase in cursul diminetii de la aeroportul Teteboro (New Jersey), insa a pierdut contacul cu turnul de control deasupra raului Hudson. Elicopterul apartine Liberty Helicopter Tours, o companie care organizeaza zboruri pentru turisti.

Martorii au declarat ca aparatele s-au ciocnit in zbor. Avionul s-a prabusit imediat in apa, in timp ce elicopterul a mai zburat cateva secunde inainte de a cadea si el.

In ianuarie, un avion al US Airways cu 151 de persoane la bord s-a prabusit in raul Hudson, dupa ce a lovit un stol de pasari la decolarea de pe aeroportul LaGuardia. Pilotul Chesley B. "Sully" Sullenberger a fost laudat pentru eforturile sale de a face ca avionul sa aterizeze pe suprafata raului, permitand astfel membrilor echipajului sa-i scoata pe toti pasagerii din aparat.