Venezuela intentioneaza sa cumpere tancuri din Rusia, cu care sa se apere de agresiunile SUA, afirma presedintele Hugo Chavez. In cadrul unei vizite pe care o va face in Rusia in luna septembrie, tara sa va cumpara ''tancuri pentru trei batalioane'', a precizat liderul de la Caracas, subliniind ca acestea vor fi dintre "cele mai moderne", informeaza AFP.

"Venezuela este nevoita sa-si intareasca intreaga sa capacitate de aparare, avand in vedere planurile de agresiune din partea SUA", a motivat Chavez, care acuza Washingtonul ca, pentru a-si pune in aplicare planurile, "intentioneaza sa foloseasca Columbia", a carei conducere "este gata sa ofere sapte baze militare pentru dislocarea trupelor americane".

"SUA transforma Columbia intr-o baza de atac impotriva oricarei tari latino-americane si in primul rand impotriva Venezuelei", a mai spus Hugo Chavez, acuzand "imperiul yankeilor ca planifica provocarea unui razboi intre Columbia si Venezuela", precum cel dintre Irak si Iran.

Intre anii 2005-2007, Moscova si Caracas au semnat 12 contracte de armament, in valoare totala de 4,4 miliarde de dolari. Rusia a vandut Venezuelei 24 avioane de vanatoare Suhoi, 50 de elicoptere de lupta si 100.000 de pusti de asalt Kalasnikov.