Liderul nord-corean Kim Jong-il le-a gratiat pe cele doua jurnaliste americane retinute in Coreea de Nord, anunta media de stat, citata de BBC.

Laura Ling si Euna Lee fusesera arestate pentru ca au trecut ilegal granita si condamnate la 12 ani de munca silnica.

Aceasta veste vine la scurt timp dupa vizita lui Bill Clinton in Coreea de Nord. La ora actuala, atat fostul presedinte american, cat si cele doua jurnaliste au parasit tara si se presupune ca cei trei zboara impreuna catre Washington DC.

Sotul secretarului de stat american Hillary Clinton a facut marti o vizita surpriza la Phenian, pentru a negocia eliberarea celor doua jurnaliste americane. Cel putin oficial, acesta a fost subiectul intalnirii celor doi lideri. Agentia nord-coreeana KCNA, citata de media occidentale, a scris insa ca Bill Clinton i-a transmis lui Kim Jong-Il un "mesaj verbal" din partea presedintelui american Barack Obama.

Informatie dezmintita imediat de Casa Alba, care a anuntat ca vizita lui Clinton a avut ca scop "garantarea eliberarii celor doua americance". "Nu vrem sa riscam sa compromitem succesul misiunii fostului presedinte Bill Clinton", a precizat purtatorul de cuvant de la Casa Alba, Robert Gibbs, inaintea intalnirii cu liderul nord-coreean. (R.P.)