Editia online a bulevardierului Bild, luand ca referinta o evaluare a portalului Holidaycheck, scrie in editia sa de luni despre cat de „neprietenoasa” e Romania cu sexul pe plaja. „Pentru un numar in aer liber, acolo risti pana la sapte ani de inchisoare” se precizeaza in articol. Nici Croatia sau Spania n-ar fi ingaduitoare cu problema, doar in Suedia scapi cu o amenda de 50 de euro, iar in Norvegia cu un simplu avertisment.

Pana la 75.000 de euro amenda poti incasa la Ballerman-ul spaniol, „pentru o rostogolire cu iubita pe plaja”, dupa o noapte de chef. In Croatia scapi cu 150 de euro amenda sau 30 de zile de inchisoare.

Doamnele si domnisoarele e bine sa stie ca nu peste tot plaja fara sutien e permisa, sau binevenita: in Grecia se tolereaza, insa nu vazuta neaparat cu ochi buni. In America de Sud si de Nord e de obicei inacceptabila, cu exceptia unor plaje din Miami si Florida. In Africa, Asia si Australia plaja „topless” e interzisa, iar afisatul in bikini se reduce la zona de swimming-pool.

Bild recomanda turistilor sa se informeze si sa se conformeze cerintelor din tara de concediu, pentru a nu deranja pe nimeni. Sau, sa nu se lase nicidecum prinsi la treaba, in aer liber.

Pe Holidaycheck impresiile, vidoeourile si fotografiile de vacanta vin in mare parte direct de la turisti, care dau calificative si scriu pe forumul portalului. In lista cu cele mai indragite destinatii turistice din Europa, se pune Bulgaria pe primul loc, urmata de Germania, Franta, Grecia, Italia, Croatia, Austria, Portugalia, Spania si Turcia.

Romania lipseste din Top 10 al portalului german.

Zilele trecute, nemtii aflasera din presa si despre „scandalul” unui cunoscut ziarist roman si persoana publica, in concediu cu sotia la Vama Veche. Mircea Toma „indraznise” sa faca plaja gol, in prezenta copilului sau minor. Presa romana de scandal scria si ca Protectia Copilului s-ar fi sesizat, in problema. Foarte tare! Oare, pe plajele de nudisti din Romania, noua moda va fi paltonul?